Apple’ın 16 GB iPhone modelli uretme ısrarını iPhone 6s ile devam ettirmesi ilk etapta cok eleştirilmişti. Ancak Apple, 16 GB iPhone’un hafıza acısından yeterli olması icin iOS 9 ve iCloud ile ceşitli hamleler yaptı. iCloud sayesinde fotoğraf ve videoları bulut hizmetinde depolayabiliyor, iOS 9 ile gelen uygulama bolme ozelliği sayesinde App Store’dan indirilen uygulamalar sadece iPhone modeli ile uyumlu olan dosyaları barındırıyor boylelikle hafızadan tasarruf edilebiliyor.

Bildiğiniz gibi internet bağlantısı ile calışan icerik odaklı uygulamalar kullandıkca onbellekten dolayı kapladığı alan artabiliyor. Coğu geliştirici uygulamalarında onbellek temizleme seceneğine yer veriyor. Onbelleği temizle ozelliği sayesinde uygulama ilk yuklendiği boyutuna geri donuyor. Bu seceneğe yer veren uygulamalardan biri de Facebook. Bu haberimizde kullandıkca kapladığı alanı artan Facebook uygulamasının onbelleğini nasıl temizleyeceğinizi ve uygulamanın ilk indirdiğiniz boyutuna nasıl geri dondureceğinizi anlatıyoruz.

Adım adım Facebook onbellek temizleme
1.Adım: Facebook uygulamasını acın. Aşağıda yer alan sekmede “Diğerleri” bolumune tıklayın.

2.Adım: Diğerleri bolumunden “Ayarlar” seceneğine tıklayın. Karşınıza cıkan pop-up ekranında “Hesap Ayarları” seceneğine tıklayın.

Ekli dosyayı goruntule 1395
3.Adım: Hesap ayarlarında “Tarayıcı” seceneği yer alacak. Tarayıcı seceneğine tıklayın.

4.Adım: Tarayıcı seceneğine tıkladıktan sonra “Verileri Temizle” bolumu acılacak. Bu bolumde Verileri Temizle diyerek Facebook onbellek dosyalarını silebilirsiniz.

Ekli dosyayı goruntule 1394