Facebook sanal bir ortam olsa da artık hayatımızın bir parcası haline geldi. Bir nevi ozel hayat gibi facebook’ta gizlilikte insanlar icin onemli bir konu. Ozellikle profil sayfasından insanlar fotoğraflarının gizliliğine onem verdiği gibi arkadaş listesinin gizliliğine de onem veriyor. Bizde bu yazımızda facebook arkadaş listesi gizleme ozelliğini anlatacağız.

Facebook profilinde bulunan Arkadaşlar kısmında Arkadaş Listesi, Takip Ettiklerin ve Takipciler bolumleri bulunmaktadır. Facebook Arkadaş Listesi Gizliliği bolumunden bunları Herkese Acık, Arkadaşlar, Sadece Ben, Ozel veya kendi oluşturduğunuz gruplara gorunur kılabilir veya gizleyebilirsiniz.

Facebook arkadaş listesini gizlemek icin “Sadece Ben” seceneğini secerseniz facebook arkadaş listesi gizlenir ve sadece size gorunur olur.

Facebook arkadaşlarını gizlemek icin aşağıdaki adımları yapmanız yeterlidir.

• Facebook.com‘a giriş yaptıktan sonra ust kısımda bulunan Adınıza tıklayarak Profil sayfanıza gidin.
  • Facebook Profil sayfanızda kapak fotoğrafınızın altında bulunan menude Arkadaşlar sekmesine tıklayın.
  • Acılan Arkadaşlar sayfasında sağ ust koşede bulunan kalem şeklindeki butona tıklayın ve “Gizliliği Duzenle” seceneğini secin.

• Acılan “Gizliliği Duzenle” penceresinde Arkadaş Listesi, Takip Ettiklerin ve Takipciler icin yandaki secenek menusunden “Sadece Ben” seceneğini secin.