Bir ayarlama YouTube kanalını kolay, hızlı ve ucretsiz olduğunu. Hizmeti ayda iki kez kullanan iki milyar insanla, geniş bir kitleye erişebilmenizi sağlar. Ancak YouTube’a her dakika 500 saatin uzerinde video yuklendiğinden cok fazla rekabet var . Bu yuzden platformda başarılı olmak icin, gercekten kalabalıktan sıyrılmalısınız.

YouTube kanalı nasıl kurulur?
Bir YouTube kanalı oluşturmak icin ihtiyacınız olan ilk şey bir Google hesabıdır. Ucretsizdir ve yalnızca YouTube’a değil, Gmail, Haritalar ve Fotoğraflar da dahil olmak uzere tum Google hizmetlerine birkac ad vermeniz icin erişim sağlar.

Bir Google hesabınız olduğunda, YouTube’un web sitesini ziyaret edin ve oturum acın. Bir sonraki adım profilinizin sağ ust koşesinde tıklayıp “Ayarlar” ı secmektir. Şimdi “Yeni bir kanal oluştur” başlıklı bir bağlantı gormelisiniz.

Şimdi bir karar verme zamanı. Kendi adınızla kişisel bir YouTube hesabı oluşturacaksanız, devam edip “Kanal oluştur” duğmesini tıklayabilirsiniz. Şirket adınız veya markanız altında bir YouTube kanalı oluşturmak istiyorsanız, “Bir işletme veya başka bir ad kullanın” bağlantısını tıklayın, istediğiniz adı yazın ve “Oluştur” duğmesini tıklayın.

Bazı durumlarda, hesabınızı doğrulamanız istenebilir. Yapmanız gereken tek şey telefon numaranıza eklemek, doğrulama kodunuzu SMS mi yoksa sesli arama yoluyla mı almak istediğinizi secin ve “Devam Et” i tıklayın. Son adım doğrulama kodunuzu yazıp “Devam Et” i tıklatmak tekrar.

Bir YouTube kanalının nasıl kurulacağına ilişkin adım adım talimatlar:

• Henuz bir hesabınız yoksa bir Google hesabı oluşturun .
  • YouTube’un web sitesini ziyaret edin ve oturum acın.
  • Sağ ust koşedeki profilinize tıklayın.
  • “Ayarlar” ı tıklayın.
  • “Yeni kanal oluştur” bağlantısını tıklayın.
  • Kendi adınızla mı yoksa bir işletme / marka adıyla mı kanal oluşturacağınıza karar verin.
  • Kanalınız icin bir ad girin ve “Kanal oluştur / Oluştur” duğmesini tıklayın.
  • Hesabınızı doğrulamanız gerekiyorsa, telefon numaranızı girin, SMS veya Sesli arama seceneğini secin ve “Devam Et” i tıklayın.
  • Doğrulama kodunu girin ve YouTube kanalınızı ayarlamak icin “Devam” duğmesini tıklayın.
Tebrikler, artık başarıyla bir YouTube kanalı kurdunuz. Ama bu sadece ilk adım. Profesyonel gorunmek icin, artık bir profil fotoğrafı, acıklama ve diğer detayları eklemelisiniz. “Kanalı ozelleştir” duğmesine tıklayın ve mevcut seceneklerle oynayın. Her şey oldukca basit, bu yuzden burada ayrıntılara girmeyeceğiz. Her şey ayarlandıktan sonra, video yuklemeye başlayabilir ve YouTube’da bir sonraki buyuk şey olma hayalinizi kovalamaya başlayabilirsiniz. İyi şanslar!

İşte, bir YouTube kanalı bu şekilde kurabilirsiniz. Herhangi bir duşunce veya sorunuz var mı? Onları aşağıda bırakın!