Merhabalar dostlar ! Bugun sizlere herkesin aklına takılan ve bir coğumuzun da bildiği bir soruya yanıt vermek istiyorum . Youtube’de en cok izlenen kategoriler hangileri ? Şoyle bir Youtube trend kısmını actığımız zaman aslında karşılacağımız , cokta uzak olmadığımız şeyleri aşağıda sizler ile paylaştım …
Mix Muzik Videolar : Ozellikle yazın tercih edilen muzik mixleri her zaman yanımızda . Bir cok youtube kanalı muzik mixleri ile unlu oldu ve epeyce para kazanabiliyor . Eğer yetenğiniz varsa bu tarz bir kanal acabilir veya yurt dışında bildiğiniz , henuz tanınmamış şarkıları ulkemize yayabilirsiniz . ( Bu bir nevi Acun Ilıcalı olmak gibi bir şey )
Dizi Videoları : Bu kategori biraz telif acısından sıkıntılı . Kanalımda Arka Sokaklar’da oynadığım sahneyi paylaştım ve kendi sahneme telif yedim . Ben kendi sahneme telif yerken sizler başkasının oynadığı bir dizi veya bolumde telif yemeniz muhtemeldir . Fragmanlar veya diziden kesitleri telif sorununu ortadan kaldırarak paylaşan kanallar mevcut . Ama illa ki bu işi yapacaksanız eskimiş telifsiz Turk dizileri araştırıp yayınlayabilirsiniz .
Yabancı Komik Videolar : Ozellikle Vine dediğimiz kısa kesitli videoları insanlar cok severek izlemektedir . Sizlerde bir kolaj halinde birleştirip yayınlayabilirsiniz .
Konser Videolar : Kendimden yola cıkarsam severek dinlediğim bir şarkının canlı performansı varsa izlerim . Şarkıcı canlı olarak nasıl soyluyor oğrenmek isterim . Eğer cekebiliyorsanız veya bulabiliyorsanız yayınlayabilirsiniz . Telif sorunu cıkabilir aman dikkat edin .
Futbol Macları : Turkiye liginde acaip bir şekilde sıkı olsa da telif konuları telifsiz liglerde mevcut . Futbol kitlesi hazırda sizi bekliyor . Bu kitleyi neden etkilemeye calışmıyorsunuz ?
Karaoke Videoları : Muziklere karaoke tarzında videolar hazırlayabilirsiniz . Bir cok işletme bu videoları acıp kullanmakta . Dilerseniz işletmeler ile anlaşıp direkt olarak işletmelere ozel videolar hazırlayabilirsiniz .
Cocuk Videolar : Cocuk videoları inanın dunya da izlenmesi bitmeyecek bir kategori . Bir şekilde bu kategoriye sağlam girerseniz sırtınız yere gelmez .
Sizler icin sıraladığım bu 7 kategori umarım yararlı olmuştur .