Başlayalım ;
1.ADIM : YOUTUBE KARİYERİNİ BELİRLE
1-) Youtube'da Ne yapmak isterdin ilk once bunu kendine sor ! :
Evet başlıkta belirttiğim gibi; Youtube'da ne yapmak isterdin.Bana bu soru sorularsa ben cevap olarak hayatta ne cok yaptığım işi secerdim. Nedir tabi; Oyun. Evet dediğim youtube'da ben oyun videoları paylaşırdım ve belirliği bir kitleye ulaştığımda Ozellikle kendi ihtiyaclarımı da karşılardım. ve en cok da kanalın buyumesine odaklarındım.Eğer youtube'da ne paylaştığını belirlediysen diğer aşamaya gecelim...
2-) Youtube'u Ne icin kullanırdın ?:
Evet başlıkta belirtiğim youtube ne icin kullanırdın. Eğer aklına bir şeyler gelmediyse sana biraz secenek sunmak isterim...
A-)Youtube'u video izlenemek icin kullanırdım.
B-)Youtube'a video yukleyerek iyi bir kitleye ulaşırdım.
C-)Youtube'da populerliğim artırarak iyi bir kazanc elde ederdim.
D-)Youtube'da kanalların en iyi abonesi olmak icin uğraşırdım.
Evet yukardaki şıkları biraz size acıklamak isterim.
A-)Youtube'u video izlenemek icin kullanırdım. : Burda yazan cumlede eğer youtube video izlemek icin kullanıyorsanız. Siz bir youtuber hedefine dogru yonelmek istemiyor olabilirsiniz.Kısacası siz youtube'da veya dunyada olan gelişmelerden haberdar olmak istiyorsunuz...
B-)Youtube'a video yukleyerek iyi bir kitleye ulaşırdım : Evet burda yazan cumlede Youtube'da zengin olmak değilde. normal bir kazanc elde etmek icin uğraşırsınız. Cunku siz hayranlarınızı veya abonelerinizi seven , saygı ve onların isteklerini yerine getirmeye calışan birisinizdir.
C-)Youtube'da populerliğim artırarak iyi bir kazanc elde ederdim. : Evet burda yazan cumlede ise size youtube zengin olmaya calışan bir birey ve abonelerinizde kazanc oranlarına gore ayarlamak isteyen birisinizdir.Kısacası size Abone , hayran ve kitlenizi - Kazancınızı her ikisinide dengeli bir şekilde yonetmeye calışıyorsunuzudr...
D-)Youtube'da kanalların en iyi abonesi olmak icin uğraşırdım. : Evet burda yazan cumlede ise siz bir Sıkı Youtuber takipcisinizdir. Ve bu sizi Fans yoluna kadarda goturmektedir.Acıkcası bir youtube kanalına bağımlı olmak o kadar iyi bir şey değildir. (bana gore)..
3-) Youtube'daki Hedefin ?: Evet youtube'daki hedefin nedir ; bu bir kendine sor bakalım : Benim youtubedaki hayalim gerekirse veya olmazsa en azından 100.000 Aboneli bir kitle olmak ve abonelerimi memnun etmek ve onlara saygı ve sevgi cevresinde onlar'a icerik uretmektir... Youtube'da bir hedefine inanıyorsa ve caba gosteriyorsan bu işde başarılı olursan , fakat dal dan dala atlayıp boşverirsen başarılı olamazsın.. Boyle bir soz vardır. inanmak başarının yarısıdır.
4-)Youtube Kanalı Acma Zamanı: Evet yukardaki 3 adımıda tamamladıysan artık sen bir kanal acma zamanın gelmiştir. Peki kanal acarken neler'e dikkat etmelisin.
İLK ONCE YAPMAN GEREKENLER!:
# Kanalına bir isim bulmak: Youtube'da kanal ismi bulmak aslında cok zor bi işdir, neden cunku sizin gibi duşunenlerde olup sizden once bu hedefleri , planları ; planlayıp bu işe başlamışlardır... Kanal ismini bulurken herzaman turkce karakter bulmanıza gerek yoktur. isterseniz İngilizce isminiz olsun isterseniz Turkce isminiz olsun...
# Kanalının Kategorisini Belirle!: Youtube'da en cok insanlar neyi izlemeyi severler ilk once bunu duşunmelisin.. Bu duşunup sağlam bir veya temelli bir araştırma sonucu, kategorini bulmuş olcaksın ve unutmadan sececeğin kategori mutluka seni bu işi yaparken mutluluk veriyorsa secmelisin. yoksa başarısız olursun...
# Kanalına bir acıklama belirle: Evet youtube da bide kanalınızın hakkında bolumu vardır. insanlar'ın %55 'de buraya yolenirler. Neden yolenirler cunku insanlar kanalınızı tanımak isterler. Fakat kanalınızın hakkında bolumune 2 satırlık yazılar girmeyeniz. Cunku insanları bunları okuyucunda bazen kanalınızı tamamen cozememezlik olabiliyor. ORNEK olarak: Eğer siz bir oyun kanalıysanız Acıklama kısmınızda Video duzenleme programların isimlerini, işletim sisteminizi , bilgisayarınızın donanımları vs, bunları yazmanız sizin icin iyi olacaktır..
5-) Evet kanalını oluşturdun şimdi ise videolarına geldi. : Evet videolarda nasıl etiket acılama kullanmalıyız. bundan bahsetmek istiyorum eğer siz bir program tanıtma kanalıysanız veyada siz bir urun tanıtma kanalıysanız urununuz Atalım Samsung Galaxy Tab 3 ; İlk oncelik iyi bir ve betimleyeci bir başlık belirlemelisiniz. Tabi bunu belirlerken lutfen insanları aldatmayınız. mesela Samsung Galaxy Tab 3'u tanıttınız. ve başlığınız Samsung Galaxy Tab 3 # İnceleme --> şeklinde bir başlık secebilirsiniz.Peki başlığı sectik burda daha iş bitmedi; ACIKLAMA: Acıklamada onemli bir etkendir. cunku youtube arama robotları veya motorları Hem başlık , acıklama ve de etkikete bakarlar ; bunlara dikkat etmelisiniz. Acıklamımızı yazarken lutfen 2 cumle yazıp bırakmayınız ORNEK Acıklama:
Bu videomuzda sizlerle Samsung Galaxy Tab 3 inceledik ve tanıttık.
samsung galaxy tab 3 nedir
samsung galaxy tab 3 nasıl kullanılır
samsung galaxy tab 3 nasıl acılır.
samsung galaxy tab 3 nasıl kapatılır
samsung galaxy tab 3 urunde ne gibi uygulamalar vardır.
samsung galaxy tab 3
samsung galaxy tab 3 nasıl bir cihazdır
sg3
s3
Ve boylece gider bu şekilde acıklamalar girmeniz onerilir..
Etiket: Etiket cok ama cok onemli bir unsurdur, zaten acıklamada yazdığımız gibi kullanmalısınız.
samsung galaxy tab 3 nedir
samsung galaxy tab 3 nasıl kullanılır
samsung galaxy tab 3 nasıl acılır.
samsung galaxy tab 3 nasıl kapatılır
samsung galaxy tab 3 urunde ne gibi uygulamalar vardır.
samsung galaxy tab 3
samsung galaxy tab 3 nasıl bir cihazdır
sg3
s3
bunları virgulle ayırıp kullanabilirsiniz..
6-) Youtube'daki Kitleni Artırma Zamanı Geldi!: Youtube'da kitleni artırman icin insanların en cok nelere merak oldugunu duşunmelisin. Mesela sana sıralayım.. Sen ornek olarak bir oyun cekilişi yaptın bunu sana verceğim sitelerde yayınlayabilirsin..
# Sosyal Medya:
Facebook : Evet bildiğiniz gibi facebook'u bir cok youtuber kullanmaktadır, ozeliklede facebook kullanmınız onerilir fakat facebook'da da SEO unutmamak lazım. Normalde bildiğim bir bilgi mesela siz bir oyun kanalısınız ve Facebook'da sayfa isminiz Oyunisland bu mesela şimdi facebook'da oyun diye arama yapıldığında siz cıkmazsınız cunku isminiz Oyunisland eğer isminiz Oyun island olsaydı sıralamada gozukurdunuz..
Twitter : Evet bu twitter'i insanlar kişisel haberlerini,durumlarını,hayatta gecmişini paylaşırlar. Eğer aboneleriniz (kitleniz) sizi daha detaylı tanımasını istiyorsanız sizde bir twitter sayfası acmanız lazım...
İnstagram : Evet sonunda buna geldik instagram'da da abone bulabilirsiniz. Nasıl mı ? : Başlıyoruz şimdi yine adınız Oyunisland yine aynı mantık adamlar sizi oyun diye aratsalar gene cıkmazsınız. fakat Oyun island bole aratırlarsa cıkarsınız. Yani insanlar sadece facebook'da araştırıyım demiyorlar...İnstagram'da da araştırıyorlar bazı youtuberlar bunları atlıyorlar..
Ozgun # Spam Arasındaki En Onemli Fark : Arkadaşlar , Ozgun ve spam arasındaki en buyuk fark Ozgun kolaydır, Spam zordur. belki sizin icin Ozgun zor, Spam kolaydır. ama benim gozumde Ozgun kolaydır, Spam zordur. peki neden ? : Nedeni arkadaşlar duşunun bir videoyu siz cektiniz 45 dakikalık ve Para Kazanmanız acık hic bir 'de telif hakkı veren muzikler yok , Eşleşen 3.Taraf iceriği yok , ne kadar guzel dimi bu videonuz size hicbir sıkıntı cıkarmadan oynatılabilir. Ve paranızıda kazanabilirsiniz. Eğer Spam olsaydanız ? : Siz bir video attınız bu videonuz'da Telifli muzik , eşleşen 3.taraf iceriği , video başka birisi tarafından once atılmışsa , Davacı para kazanır bu şekilde sorunlar cıkar. Spam olursanız...
2.ADIM : VİDEOLARINA BAŞLA!
Youtube'a video nasıl yuklenir ? : Arkadaşlar, bunu hemen hemen hepiniz biliyorsunuzdur. ama ben genede bir ozet gecmek istiyorum...Youtube Video yukle arkadaşlar bu adresten videonuzu ya surukle bırak yontemi ile veya dosya secerekte yukleyebilirsiniz.
Youtube'da video yuklenirken neler'e dikkat edilmelidir ? : Arkadaşlar, yukarda kariyeriniz oluşturun dediğim yerde başlık,acıklama ve etkiket herzaman en onemliydi. Başlıkta videonuzu nasıl tanımlarsınız ilk once bunu duşunup uygun bir başlık bulun. sonra başlıgınıza uygun veya ozetlenmiş bir acıklama yazınız.. ve son olarak da videonuza etiketleri ekleyin...
Videoyu yukledikten sonra ne yapmalıyız ? : arkadaşlar bu sorunun cevabını normalde size sorulması lazım. ben şuan kendime soruyorum. bi video attım izlenme,yorum ve oneriler , vs. yorum aldım. Arkadaşlar yorumu atanlar eğer size uygun gelecek bir yorum yazmışlar ise bunu cevaplamaya ozen gosteriniz.. Ve ozeliklede videolarınızın analiniz kısmında yer alan daha dogrusu videonuzun analizinde eğer duz bir cizgi goruyorsanız videoyu izleyenler videonuzu sonuna kadar izliyordur. bunlara dikkat etmelisiniz. eğer duz bir cizgi değilse. insanlar videonuzda bir kısmını izleyip kapatıyordur....
Ne tarz videolar yuklemeliyiz ? : Arkadaşlar bu sorun hakkında bole bir cevap vereyim. Yukleceğiniz video ; insanların arasında en cok gecen konulara yonelmelisinizdir... Yani duşunun siz youtube'da ne izlemek isterdiniz ? , bu soruya cevap vererek oyle videolarınız yayınlayın...
3.ADIM : VİDEOLARINDAN PARA KAZANMAYA BAŞLA :
Youtube'dan para kazanma hakkında bilgi : Arkadaşlar bazı kullanıclar youtube'da ozgun kanal actıklarında direk para kazanmayı aktif ederler, fakat bu iyi bir şeymi ? aslında değil. youtube'da siz gelişmeden daha dogrusu yurumeyi oğrenmeden ucmaya calışmayın... Youtube'da ilk once kucuk bir kitleye ulaşın ve para kazanmaya başlayın. hem kucuk bir kitleniz oldugunda hem tecrubeniz artar. hemde video ceker eğlenirsiniz , hem kazancınız olur..
Para Kazanmayı AKTİF Etme : Evet arkadaşlar para kazanma turkiye'de normalde yok biliniyor fakat turkiyede aslında var youtube belirlediği kitleye ulaştığınız zaman iş ortaklığını youtube normalde size mail yoluyla iletir. ama bazılarım hatta hemen hemen hepimiz ulke yoluyla para kazanmayı aktif ederiz... Arkadaşlar para kazanmayı ulke yoluyla aktif edebilirsiniz. peki bu nasıl ? ulkenizi youtube'da iş ortaklığına acık olan ulke secerek yapabilirsiniz. yaptıktan sonra Kanal > Durum Ozeliklerde > Para Kazanma > Etkinleştir Butonunu gorceksiniz... Etkinleştir dediğin size birkac politikalar suncaktır...
Youtube Paramı nasıl alırım
Adsense : Evet arkadaşlar youtube'da para kazanmayı aktif ettikten sonra , yapmanız gereken daha dogrusu paranızı alabilmek icin ilk yapabilceğiniz ilk yontem Adsense hesabı oluşturmaktır. peki adsense hesabımı nasıl oluşturcam ? arkadaşlar Kanal > Para Kazanma bolumunde Odememi nasıl alıcağım ? seceniğine basarak başvurabilirsiniz.. UNUTMAYIN : 18 yaş altındaysanız lutfen başvurmayın . ebeveyn'ninizin mail adresinle başvurunuz. Yasal olanlar yolları kullanınız...
Paypal odeme alma soruları:
Paypal : Hemen hemen bir cok site'de kullanımını gormuşsunuzdur, paypal da hem pazar acılıp urunler satılabiliyor veya'da bağış icinde kullanılabilir veya arkadaşınıza , ailenize para gonderip. veya kendiniz icin para talebinde bulunabilirsiniz.
Paypal'a nasıl para atılır ? İlk oncelikle yanlış bilgi paypal'a mobil odeme ile para atılmaz.. Paypal'a daha dogrusu para transfer yontemiyle atılır yani kısacası kredi kartınız paypala bağlı olsa bile Paypal para durumunuz 0'sa kredini kartınızı bağlasanız bile gene 0 olur Neden? : cunku paypalda bişi alırken ya kredi kartını kullanır veya paypal bakiyesini kullanılır. Yani paypal'a para sadece transfer yonetimiyle bakiye gelir..
Paypal hesabıma kredi kartı bağlamak zorundamıyım ? Hem evet hem hayır, Eğer internet bir cok şey satın alan biriyseniz kredi kartınız olmalıdır. ama değil ben para alayım yeter diyosanız gerek yok aslında. Kredi kartının amacı size bakiye vermesi gibi bir olaydır..
Paypal'dan paramı nasıl cekerim ?: Paypal'dan para cekme'nin bir yolu vardır.O da banka hesabıyla tabi o kadar para cekmek kolay değil para cekme talebinde bulundugunuzda paypal en az 2 veya 3 gun en fazla 1 hafta icinde paranızı gonderirler. belirtiğiniz parayı fakat tabi 1 tl niz varken para talebinde bulunamazsın zaten kimsede bulunmaz
15 yaşındayım Paypal hesabı acabilirimiyim ?: Acabilirsiniz fakat , Paypal'ı kandırarak dediğim gibi paypal'da aslında 18 yaşında olmanız gereklidir. 18 yaşında oldugunuzda acmanızı oneririm...
15 yaşındayım Kredi kartı cıkartabiliriyim? Evet cıkartabilirsiniz , fakat banka kartı olamaz. internet para kartı olabilir. mesela ornek olarak İninal (ininal) : dediğimiz ininal internet kartı ING bank'ın bir projesi gibidir. ve bu kart Master Cardtır..
Partner: Arkadaşlar youtube'da bide kanalınızı partner'e sokup oyle para'da kazanabilirsiniz. Partnerlerde genelikle para kesinti oranı %20,%30,%40 hatta bazen %50 bile olabiliyor... Partner'e girerken herşeyini araştırıp giriniz sonra pişman olabilirsiniz. Sozleşme bitene kadar bile cıkamayabilirsiniz...
4.ADIM: YOUTUBE'DA UNLU OLDUN YAPMAN GEREKENLER
Youtube Doğrulama Rozeti: Evet arkadaşlar youtube'da artık 100k aboneyi gectiyseniz artık youtube'da Doğrulanmış Ad Olabilirsiniz. Bu rozetin faydaları youtube tarafından belirlenen ozel ve orjinal kanal olarak gecebiliyor fakat partnerlerde iş değişiyor 100k aboneyle değilde. 30k abone ile dogrulanabiliyorsunuzdur...
! YENİ GUNCELLEME !
5.ADIM : YOUTUBE PARA KAZANMA (DETAYLI) :
Youtube Para Kazanma Hakkında Bilgi:
İlk oncelikle youtube'da para kazanmak anlamı ; Youtube'a yuklediğiniz videolar tarafından para kazanabilirsiniz.. Fakat para kazanmalarda hemen hemen en az 10 dakika uzeri olan videolarınız +1 den fazla reklam koyabilirsiniz... Youtube'da reklamlar hem videolarınızda hem de yan tarafda sıralanan videolar arasında gozukur.. (Resim 1'de daha detaylı gorebilirsin.)
Resim: 1 ;

Youtube Para Kazanma Acmak:
-- > ADIM : 1 : < --
İlk oncelikle Youtube Dashboard
buradan Youtube Dashboardına girip Kanal > Durum ve Ozellikler Bolumune gelip. (Resim: 2)
Resim: 2 ;

-- > ADIM : 2 : < --
Hesabını Etkinleştir butonuna basıyorsunuz.. (Resim: 3)
Resim: 3 ;

-- > ADIM : 3 : < --
Youtube Partner Program Terms Kuralları okuyup. şartları kabul edip devam ediyoruz...(Resim: 4)
Resim: 4 ;

-- > ADIM : 4 :