Merhaba Arkadaşlar,
Onerilenlere cıkan icerikler bazılarının dediği gibi ne populer olmasını nede cok izlenmesini gerektiriyor. Trend konularına benzer bir durum bu hani bir aralar; "Videonuzu trendlere sokuyorsuz xxx karşılığı" deniyordu ya... Bir video Trendlere girdiği icin izlenme almıyor, izlenme aldığı ( arandığı ve populer olduğundan ) icin Trendlere giriyor. Onerilenler de boyle...
izlendiği ve populer olduğu icin onerilenlere cıkmıyor. Onerilenlere cıktığı icin izleniyor...
Kafanız karışmadan sistemin işleyişinin mantığı hakkında bilgi vereyim. Tabi bu soylediklerim %100 calışma şekli değil cunku bunu acıklamazlar...
Konuya donecek olur ise...
Adından da anlaşıldığı gibi "Onerilme" YouTube videonuzu onermesi icin, onerdiği kişinin o videoyu izlemesi gerekir. YouTube, o videoyu onereceği kişiyi ise o video ilgi ilgi bağına gore belirler.
Bir video oluşturdunuz ve paylaştınız. İlk bir kac saatte 3-5 goruntuleme geldi ve sonra ki zamanlar da 8-10, 20-30, 50-100 boyle devam eder ve once binleri sonra on binleri ve sonra yuz binleri gorur cunku oneriliyordur. Aramalarda ilk sıralarda cıkıyordur. İşte bunun sebebi şu;
Ben, cok film izleyen birisi olarak YouTube a girdim ve Film İzle diye aradım yada Aksiyon Filmleri 2009 diye aradım. xx'in videosu cıktı, guzel bir on izleme resmi atmış ilgimi cekti tıkladım. Ama goruntu berbat cunku calmış şerefsiz videoyu... Para kazanmayı acmak icin de goruntuye evrim gecirtmiş. Hemen cıktım videon ve sonrakine tıkladım. İşte bu videoyu onerilenlere sokmayı bırakın artık aramalarda bile cıkmaz.
aynı sahneyi tekrar hatırlayalım ama bu kez biraz farklı olsun.Tıkladım ve izledim, beğendim, paylaştım ve yorum yaptım veya sadece izledim. Bu video gibi olan videolar ve bu kanalın paylaştığı yeni video artık bana onerilecektir. Benim gibi film severlerine onerilecektir.
Mantığını anladınız mı ? Yani en onemli etken, videoy agelen kişiyi videoda tutabilmektir. Videonun en az %35-40 hatta 45'i izletilmelidir.
Bu işlerin oyle gizemli taktikleri falan yok. Ne olduğu belli olmayan forumlarda ve bazen bizim burayada sıcrıyor. Cok iyi bildiğini iddia eden insanlardan para ile satın alınacak gizli saklı taktiğ yoktur.Once buyuk şirketler araştırma yapıyor, inceleme yapıyor cozemiyor bu algoritmayı o beyinsizler mi cozmuş ? YouTube'un bu algoritmayı yazan ekibinin bizzat soylediği şeyler bunlar. Birileri gibi sağdan soldan duyma sozler değil yani ve ( artık her konum da buna değinecek gibiyim ) kendi mantığınıza yatan değil gercekten mantıklı olana itimat edin.
Youtube Onerilenlere Nasıl Cıkarım - Algoritma Mantığı
YouTube0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- YouTube
- Youtube Onerilenlere Nasıl Cıkarım - Algoritma Mantığı