TURKİYE'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından yerli otomobilin uretileceği fabrikanın bu ay başlayacak ust yapı inşaatında 5 bin kişinin istihdam edileceğinin acıklanması, ilcede sevinc yarattı. TOGG'un sosyal medya hesabından fabrikanın inşaatında gelinen son noktanın dron fotoğrafları paylaşıldı.inşaat başlamadan onceki fabrika alanı ve 5 ay once başlanılan fabrika inşaatında gelinen nokta dron fotoğraflarıyla karşılaştırıldı. Fabrika inşaatında zemin calışmalarında sona yaklaşılırken, Ocak ayında yapımına başlanacak ust yapı inşaatında 5 bin kişinin calışacağı belirtildi. Bu durum ise ilce halkında sevinc yarattı.
Turkiye'nin yuksek teknolojili ilk yerli otomobilinin uretileceği fabrikanın temeli, 18 Temmuz'da Bursa'nın Gemlik ilcesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla atıldı. Fabrikanın yapıp calışmaları devam ederken, TOGG'un sosyal medya hesabından paylaşım yapıldı. Paylaşımda, fabrika inşaatının zemin guclendirmesi icin 24 bin kolona ulaşıldığı bilgisi verildi. Ayrıca acıklamada, enerji, boya ve govde binalarının zemin guclendirme calışması tamamlanıp, beton dokumune başlandığı belirtildi. Fabrikanın kurulacağı alan ile 5 ayda inşaatta gelinen aşama dron fotoğraflarıyla karşılaştırıldı.İNŞAATINDA 5 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEKTOGG'un sosyal medya hesabından yapılan acıklamada, "Akıllı ve cevre dostu ozellikleri aynı catı altında buluşturacak ve 'bir fabrikadan daha fazlası' olacak #TOGG #Gemlik Tesisinin zemin guclendirme calışmalarından sonra ust yapı inşaatını gercekleştirmek uzere Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. ile anlaştık" ifadelerine yer verildi. Yapı Merkezi Yonetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, "Ocakta inşaatı başlatıyoruz. Toplam 5 bin kişiye istihdam sağlayacağız" dedi.TESİSİN MALİYETİ 22 MİLYAR TLKaba inşaatın 12 ay surmesi beklenen fabrikadaki calışmaların, 2021 yılı itibariyle bitirilmesi planlanıyor. Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından inşa edilen tesisin maliyeti, 22 milyar TL olacak. Bursa Buyukşehir Belediyesi tarafından da yol ıslah ve alt yapı calışması yapılacak alan; limana, serbest bolgeye ve tedarik sanayisine yakınlığıyla biliniyor. Yıllık 175 bin aracın uretileceği fabrikada, 2032 yılına kadar 4 bin 323 kişinin istihdam edilmesi ongoruluyor.'GEMLİK KALKINACAK'Fabrikanın acılmasıyla Gemlik'in daha fazla gelişeceğini belirten Emrah Celik, "En azından Gemlik biraz daha gelişecek. Nufus kalabalığı biraz daha fazla olacak. Gemlik'in nufusu zaten yeterince kalabalık. İşsiz olan genclerimiz iş bulabilecek. Gemlik biraz daha kalkınacak. Hayırlısı olsun. Cevremizde iş arayan arkadaşlarımız var. Acıldığı zaman başvuru yapacaklar" dedi.'5 BİN KİŞİNİN CALIŞACAK OLMASINA SEVİNİYORUZ'Fabrika inşaatında calışacak 5 bin kişinin istihdamı acısından iyi olacağını duşunduğunu belirten Metin Kalman, "Gemlik halkına cok faydası var. İnşallah topluma ve halkımıza faydası olur. Ayrıca Turkiye'nin ilk otomobil fabrikasının Gemlik'te acılmasına da cok sevindik. Genclik icin, gelecek icin iyi bir iş ortamı oldu. Gemlik zaten tanınan bir ilce. Otomobil fabrikasının da buraya kurulmasından dolayı gurur duyuyoruz. Fabrikada 5 bin kişinin calışacak olması da cok guzel bir durum. Seviniyoruz, mutluyuz" diye konuştu.'İŞCİLERİN GEMLİK'TEN ALINMASINI İSTİYORUM'İnşatta 5 bin kişinin calışacak olmasının Gemlik icin cok guzel bir haber olduğunu vurgulayan Su Solmaz, "Yerli otomobil fabrikasının kurulması Gemlik'e de yararlı olacak. Fabrikada calışacak olan 5 bin kişinin Gemliklilerden olmasını istiyorum. Cunku etrafımızda iş arayan tanıdıklarımız var. Calışacak olan kişiler Gemlikli olursa ilcemiz adına da faydalı olacak. Calışan kişiler parasını Gemlik'te harcayacak olduğu icin ilcemizde de guzel bir ekonomi sağlanacak. Ben işcilerin Gemlik'ten alınmasını istiyorum" şeklinde konuştu.
- Bursa