TRABZON'un Vakfıkebir ilcesinde, emekli İsmail Hacıfettahoğlu (80), Turkiye'de mart ayında gorulen koronavirus pandemisine karşı taşındığı koy evinde tek başına izole olup, 'gonullu karantina' uyguluyor. 10 ayı aşkın suredir koy evini terk etmeyip, misafir de kabul etmeyen Hacıfettahoğlu beslediği guvercinlerle zaman geciriyor.
Dunyayı etkisi altına alan koronaviruse karşı vatandaşlar, tedbir almayı surduruyor. Cay ve fındık hasadı icin ozellikle yaz aylarında buyukşehirlerden Doğu Karadeniz Bolgesi'ndeki memleketlerine gelenler ile tatilciler, koronavirus vaka sayılarının artması ve sokağa cıkma kısıtlamaları nedeniyle geri donmuyor. Karadeniz'de bu kış, daha onceki yıllarda sessizliğe burunen koy evlerinin bacaları tuterken, şehre donmeyenler doğanın icinde izole yaşamı tercih ediyor.

KOY EVİNDEN CIKMIYORTrabzon'un Vakfıkebir ilcesinde emekli İsmail Hacıfettahoğlu da, Turkiye'de mart ayında başlayan koronavirus pandemisiyle ilce merkezinden taşındığı Fethiye koyundeki evinde izole olup, gonullu karantinasını tek başına surduruyor. Kanser hastalığına yenik duşen eşini 12 yıl once kaybeden Hacıfettahoğlu, 10 ayı aşkın suredir terk etmediği koy evinde, misafir kabul etmiyor. Gunlerini arıcılık, bağ bahce işleriyle geciren Hacıfettahoğlu'na beslediği guvercin ve tavukları arkadaşlık ediyor. Hacıfettahoğlu, sipariş ettiği bazı ihtiyaclarını getiren aile fertlerini eve almayarak, maske, mesafe ve hijyen kurallarına azami ozen gosteriyor, alışveriş poşetlerini de bırakılan bahceden teslim alıyor. Salgın bitene kadar koy evinden cıkmama kararı cevresinde takdir toplayan Hacıfettahoğlu, herkese pandemi tedbirlerine uyması cağrısında bulunuyor.'SALGIN BİTİNCE CIKACAĞIM'Salgınla ilgili gelişmeleri televizyondan takip edip, virus bitine kadar evinden cıkmayacağını anlatan İsmail Hacıfettahoğlu, "10 ayı aşkındır evimdeyim. Hicbir yere gitmiyorum. Evime misafir de kabul etmiyorum. Virus bitene kadar da hicbir yere gitmeyeceğim. Virus ne zaman giderse ben de o zaman evimden cıkacağım. Arkadaşlarımı cok ozluyorum ama care yok. Virus dolaysı ile dışarı cıkmama kararımı kesinlikle devam ettireceğim. İhtiyaclarımı da oğluma soyluyorum. Geliyor kapıma bırakıp gidiyor. Eve oğlumu da almıyorum. Pencereden bakıyorum o kadar. Gelişmeleri televizyondan takip ediyorum. Hasta olanlar, olenler var. Herkesin kurallara uyması gerekiyor. Kurallara uyulsa, bu hastalıktan kurtulacağız. Ama birilerinin kural dışı davranması, tedbirsizliği bircok kişinin hayatına mal oluyor. Herkes kurallara uysun. Kimse bir yere gitmesin. Bu virusu hep beraber yenelim. İnsanlar, bir araya gelip topluluk oluşturmasınlar. Aylardır insan yuzu gorduğum yok. Burada birkac guvercinim var, onlarla ilgileniyorum. Vaktimi bu şekilde dolduruyorum. Sağlık Bakanlığımız ve sağlık calışanlarımız canla başla calışıyorlar. Allah onlardan razı olsun. Vatandaşlar da sağlık calışanlarına yardımcı olsunlar" dedi.'BENİ DE EVE ALMIYOR'İsmail Hacıfettahoğlu ile surekli telefonla irtibat halinde olan oğlu Tuncay Hacıfettahoğlu da, babasının tek başına yaşamasına rağmen maske taktığını soyleyerek, "Virusun ilk cıktığı gunden itibaren babam kendini izole etti. Koydeki evimize yerleşti. Kimseyi eve almadı. İhtiyacları oluyor. Onları babama getiriyorum. Dışarıdan geliyorum diye beni de eve almıyor. 'Ben yaşlıyım. Dikkat etmemiz lazım' diyor. Biz de elimizden geldiğince dikkat ediyoruz. Babamızı ve yaşlılarımızı korumak icin. Babama hasret kaldık. Tek başına yalnız yaşıyor. Ama onu korumak icin aldığı bu karara saygı duyup elimizden geleni yapmaya calışıyoruz. Halk olarak alınan onlemlere uyarsak bu virus belasından hep beraber kurtulup ozlem gidereceğiz. Babam evde tek başına kalmasına rağmen tedbirlere uyup, maskesini kesinlikle takıyor. Sağlık calışanlarımıza yaptıkları buyuk fedakarlıklardan dolayı teşekkur ediyoruz. İnşallah onlar ve devletimizin onlemleriyle bu salgını yeneceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Fatih TURAN