DİYARBAKIR'ın Silvan ilcesinde, 14 Temmuz 2011'de PKK'lı teroristlerce pusuya duşurulerek şehit edilen 13 askerden Jandarma Komando Cavuş Noyan Aydın'ın (24) Zonguldak'ın Ereğli ilcesinde yaşayan annesi Ayşe Aydın, iki katlı evinin alt katında oğlunun eşyaları, askeri kıyafetleri ve fotoğraflarıyla kurduğu anı odasını 10 yıldır ilk gunku gibi koruyor. Ayşe Aydın, "Noyan burada yaşıyor. Buraya her girdiğimde onun yaşadığını hissediyorum" dedi.
Ereğli ilcesinde bağlı Dedeler koyunde yaşayan Noyan Aydın, Silvan ilcesinde PKK'lı teroristler tarafından duzenlenen saldırıda 13 silah arkadaşıyla birlikte şehit oldu. Oğlunun odasını bıraktığı haliyle koruyan Ayşe Aydın, evinin giriş katını da Noyan'ın fotoğrafları, eşyaları, askeri kıyafetleri, Turk Silahlı Kuvvetleri'nden verilen belgeler ve gazete kupurleriyle donattı. Ayrıca 'Şehit Cavuş Noyan Aydın Anı Evi' yazısı astı. Donemin valisi, emniyet muduru ve jandarma komutanının katıldığı torenle acılan anı odası, 10 yılda cok sayıda kişi tarafındanziyaret edildi.
'MUZEYE GİRDİĞİMDE HER YERDE OĞLUMU GORUYORUM' Ayşe Aydın, oğlu Noyan Aydın henuz 7 aylıkken eşinin inşaattan duşerek yaşamını yitirdiğini soyledi. Cocuklarını kendi cabasıyla buyuttuğunu ve oğlunu şehit verdiğini ifade eden Ayşe Aydın, "Onun anısına evin bir katını muze yapmak istedik. Babası olduğunde 7 aylıktı. Burada oğlumun kıyafetleri, askeri kıyafetleri var. Hicbirine elimizi surmeden burayı yaptık. Diyarbakır'dan eşyaları geldi. Ona ait olan ne varsa burada var. Sadece onun eşyaları. Unutulmasın istiyorum. Buraya girince cok mutlu oluyorum. Her yerde oğlumu goruyorum. En azından hasretliğim gidiyor. Ben onu hicbir zaman oldu diyerek bakmadım" dedi. 'HİCBİR ANNE AĞLAMASIN' Zonguldak ve cevre illerdeki her şehit cenazesine gitmeye calıştığını anlatan Ayşe Aydın, "Her şehit cenazesine gidiyorum. Her şehit benim Noyan'ım. Onları gorduğumde hep Noyan aklıma geliyor. Şimdi cok ilerledik yani. Onceden cok şehit veriliyordu. Şehit olmadıkca ben cok mutlu oluyorum. Hicbir anne ağlamasın" diye konuştu.