Bursa'da ayrı yaşadığı eşi tarafından usturayla zarar verilmek istenen kadın, Kadın Destek Uygulaması'ndan (KADES) yardım cağrısında bulunması uzerine eve gelen polis ekiplerince kurtarıldı.
Alınan bilgiye gore, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan M.E, onceki gun oğle saatlerinde eşi C.E'nin Nilufer ilcesindeki evine gitti.

C.E, eşinin kendisine zarar vermesi ihtimaline karşı cep telefonuna yuklediği, İcişleri Bakanlığınca kadınların tehlikeli durumlarda yardım cağrısında bulunabilmeleri icin kullanıma sunulan KADES uygulaması butonuna basarak polisten acil yardım istedi.
Cağrının Bursa Emniyet Mudurluğu Haber Merkezi'ne ulaşması uzerine kadının yaşadığı adrese Nilufer Suc Onleme ve Soruşturma Buro Amirliği ekipleri sevk edildi.
Kısa surede eve ulaşan ekipler, M.E'yi elindeki usturayla eşine zarar vermek uzereyken etkisiz hale getirdi.
Gozaltına alınan zanlı, Nilufer Aile İci ve Kadına Karşı Şiddetle Mucadele Buro Amirliği'ne teslim edildi.
İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şupheli, nobetci hakimlikce tutuklandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Uğur Ulu