En basit tabiriyle kağıt katlama sanatı olarak tanımlayabileceğimiz origami ile oldukca etkileyici işler yapılabiliyor. Origami sanatcıları, ilk bakışta sadece kağıdı katlayarak nasıl yapıldığına anlam verilemeyen işler ortaya koyabiliyor.
Orgami sanatının icra edildiği ve oldukca eğlenceli bir işin ortaya koyulduğu yerlerden bir tanesi de Android Developers YouTube kanalı oldu. Android'in yeşil maskotu, Android Muhendislik Başkan Yardımcısı Seang Chau tarafından origami sanatıyla gerceğe donuşturuldu.
[h=2]Origami ile Android maskotu yapmak[/h] Android Developers YouTube kanalı uzerinden paylaşılan 11.30 dakikalık videoda Origami ile Android maskotunun nasıl yapıldığı adım adım gosteriliyor. Yeşil bir kağıtla gercekleştirilen bu origami sanatının sonucunda ortaya cıkan işin oldukca etkileyici olduğunu soyleyebiliriz.
Android calışanları tarafından Bugdroid olarak adlandırıldığı ifade edilen bu maskotun hem antenleri hem de beyaz renkteki gozleri de es gecilmiyor. Tabii beyaz renk gozler icin kağıdın beyaz renkte olan arka yuzunden faydalanılıyor. Sokağa cıkma yasağının olduğunun şu gunlerde siz de kendiniz deneyebilirsiniz.
'Ben videodan tam olarak anlayamadım ne yaptığını' diyenler icin bir de PDF formatında hazırlanmış rehber bulunuyor. Hazırlanan bu rehberde toplamda 30 adımda Android maskotunun origami ile nasıl yapılabileceği aktarılıyor. Siz de gerek videodan gerekse yayınlanan rehberden yararlanarak evinizde kendi Android maskotunuzu kendiniz yapmayı deneyebilirsiniz.
Android'in bu yeşil maskotuna ek olarak Google'da yapacağınız bazı aramalarla origami sanatıyla yapabileceğiniz eğlenceli bircok şey bulabilirsiniz. Denemek isteyen herkese iyi eğlenceler.