Tercan ilcesine bağlı Gevenlik koyunde 12 yaşındaki Işıl Su Ece Ergul, babasının verdikleri harclıklarla 3 adet bu yıl dunyaya gelen dişi buzağı aldı. Hayvan sevgisi ve veteriner olma arzusuyla ciftciliğe atılan Işıl Su Ece Ergul, bolgenin en genc ciftcisi unvanını aldı.
Pandemi surecinde online derslerden arta kalan zamanın buyuk bir bolumunu buzağılarla ilgilenerek geciren Işıl Su Ece Ergul'e Tercan İlce Tarım ve Orman Muduru Emre Ozelgul ziyarette bulundu.
[h=3]"BABAM KARARIMI OLUMLU KARŞILADI"[/h]Işıl Su Ece Ergul hayvan sevgisinin kendisini buzağı almaya ittiğini ifade ederek, "6. sınıf oğrencisiyim 12 yaşındayım. Hayvanları cok sevdiğim icin babamın verdiği harclıkları biriktirerek dana aldım. İlk bu kararımı babama soyledim o da olumlu karşıladı. Kedi, kopek harici ben ciftlik hayvanlarını da seviyorum. İleride veteriner olmak istiyorum." dedi.
Işıl Su Ece Ergul'un babası Bulent Ergul ise kızının buzağı almak istediğini duyunca kendisine destek verdiğini kaydederek, "İnşaat işiyle uğraşıyorum. Bu pandemi surecinde yatırımımın bir kısmını hayvancılığa yonlendirmeye karar verdim. Pandemi surecinde gıda sektorunun onemini daha da iyi anladık. Kızım gunun birinde bana bir teklifle geldi. 'Baba ben buyukbaş hayvan almak istiyorum. En azından geleceğe bir yatırım olur. Senin hayvanların icerisinde beraber bakarız' dedi. Bende ne kadar parası olduğunu sordum. Harclıklardan biriktirdiğim bir miktar parası olduğunu soyledi. 3 tane bu senenin dişi danalarından aldık. Kendisi ilgileniyor. Hayvanların tımarını yapıyor, temizliğini yapıyor, beslenmelerini sağlıyor. Ciftciliğe atıldı." diye konuştu.

"Bugun Bulent beyin işletmesine geldik. İşletme ziyaretlerinde Bulent bey kızının hayvan aldığını soylemişti. Işıl Su, Tercan ilcemizin en kucuk ciftcisi. Belki de Turkiye'de en genc sayılı hayvancılıkla uğraşan evlatlarımızdan bir tanesi. Kendisini biz tebrik ediyoruz. İlce Tarım Mudurluğu olarak her daim desteğimiz yanında olacaktır. Malum pandemi surecindeyiz. Bakanlığımızın en uc birimi taşra teşkilatları olarak her daim vatandaşlarımızın yanındayız. Uretmek istiyoruz, uretimi artırmak istiyoruz. Ureterek zor gunlerin ustesinden geleceğimizi biliyoruz. Tercan ilcemiz Doğu'daki nadir ilcelerden de bir tanesidir. Hem toprağı hem hayvanı verimlidir."