İZMİR'de calışan ve yıl sonu nedeniyle iş yerinde yoğunluk yaşayan noter başkatibi Selma Oncul (46), turku eşliğinde kaydettiği videoları ile dikkat cekiyor. Daha once 'Mudur Beyin Yeşil Kurku' turkusune elinde muhurle cektiği video ile izlenme rekorları kıran Oncul, bu yıl sonu da 'Oğlan Oğlan' isimli Rumeli turkusuyle evrak muhurlerken videosunu kaydetti. Calışırken muzik dinlemeyi sevdiğini soyleyen Oncul, genc meslektaşlarına da muzikle calışarak işlerini keyifli hale getirmelerini tavsiye ediyor.
Torbalı ilcesi 6'ncı Noterlikte calışan iki cocuk annesi Selma Oncul sosyal medyada paylaştığı videolarla dikkat cekti. 22 yıldır iş hayatını surduren ve daha once Ankara 46'ncı Noter Başkatibi iken cektiği 'Mudur Beyin Yeşil Kurku' videosuyla sosyal medyada tanındı. Selma Oncul, 2020 yılının son gununde de geleneğini bozmadı; turku eşliğinde calışırken videosunu kaydetti. Daha once yayınladığı video 3 gunde 1 milyon 200 bin kişi tarafından izlenen Oncul, 2021 oncesi de Rumeli turkusu 'Oğlan Oğlan' ile evrak muhurledi. Yılın sonunda defter tasdikleri yaptıklarını anlatan Selma Oncul, işlerinin aralık ayında arttığını belirterek, "Bu nedenle mesai bittikten sonra defter tasdiklerini yaparım. Muziği acıyorum ve video kaydediyorum. Daha once de boyle videolar cekmiştim. Dun akşam da yayınladım. Butun Turkiye'de noterlerin yıl sonu yoğun olur. Yeni yıla, yetişmesi gereken işler artar" dedi. 2012 yılından beri sosyal medya kullandığını kaydeden Oncul, o yıllardan itibaren video cektiğini hatırlatarak, "2013'den beri her defter tasdikinde boyle video cekiyorum. 2017 yılında da 'Mudur Beyin Yeşil Koşku' videosu cekmiştim. Muzik dinlemeyi ve taklit yapmayı seviyorum. Fakat kendim şarkı soylemiyorum. Calışırken dinlemeyi tercih ediyorum" diye konuştu.

'İŞİNİZ KEYİFLİ HALE GETİRİN'Sosyal medyadaki paylaşımlarıyla ilgili tepkilerin olumlu olduğunu ifade eden Selma Oncul, yeni işe başlayanlara da işlerini severek yapmalarını ve gorevlerini keyifli hale getirmelerini onerdi. Sosyal medyada artık video cekmeyi duşunmediğini de soyleyen Oncul şoyle devam etti: "İşimi cok seviyorum. Sevdiğimiz muzikleri, iş sırasında dinlemeyi de ekleyince keyifli oluyor. Bundan dolayı bugune kadar olumsuz bir eleştiri almadım. Notere gelen muşteriler, iş arkadaşlarım ve sanal aleme gelen yorumların hepsi olumlu. Son olarak 'Oğlan Oğlan' isimli turku eşliğinde goruntu cektim. Gun icerisinde de muzik dinliyorum. Kulağıma hoş gelenlerle de video cekiyorum. Bu turku, kulağıma hoş geldi" dedi.'DEFTER TASDİKLERKEN HAREKETLİ MUZİK DİNLİYORUM' Defter tasdik ederken dinlediği muziklerin hareketli olmasına dikkat ettiğini kaydeden Oncul, "Tasdik eşliğinde muzik hızlı ya da ritmik olmalı. 2020 yılının son videosunu cektim. Mesleği de bir noktada bırakmak lazım. Genclerin onu acılsın, bir suru genc katip var. Benim icin yeterli. Zaten ciddi bir işimiz var. Muzik eşliğinde defter tasdik yaparak biraz olsun stresimizi atıyoruz. Saatlerce A 4 kağıda muhur basıyorum. Bir muddet sonra hipnoz gibi oluyor. Herkes muzik dinleyerek gune guzel enerjiyle başlamalı. En azından benim icin muzik eşliğinde yapılan iş daha keyifli geliyor" diyor.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Nevra UCKAC