Galatasaray'ın 34 yaşındaki Hollandalı yıldızı Ryan Babel, kariyeri, gecmişi ve geleceğiyle ilgili flaş acıklamalar yaptı. Babel'in eski takımı Beşiktaş icin yaptığı benzetme, siyah-beyazlıları kızdırdı.
[h=3]İşte Babel'in acıklamaları;[/h]"Menajerim Winny Haatrecht, beni Liverpool seninle ilgileniyor diyerek aradı. Ajax'ın istediği o donem icin yuksek bedeli de odemeye razılardı. 1 hafta icerisinde bu transfer gercekleşti. Hayatımda ilk kez kendi başıma kaldım. Sadece 20 yaşındaydım. Dirk Kuyt, Liverpool'da 1 yıl boyunca benimle ilgilendi. Bana cok yardımcı oldu. Dirk Kuyt cok iyi biridir. Bana hep yardımcı oldu.
[h=3]"MANU'YA DEERBİDE GOL ATTIM"[/h]"Liverpool'daki 4 yıllık kariyerimde en uzun sure Rafael Benitez ile calıştım. Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde harika maclar oynadım. Manchester United'a karşı Anfield'da galibiyet golunu attım. Kenny Dalglish ile kısa bir sure gecirdim. Real Madrid'i iceride yendiğimiz 4-0'lık bir mac vardı."
[h=3]"PİŞMAN OLDUĞUM TEK TRANSFER HOFFENHEIM"[/h]"Kariyerimde pişman olduğum tek bir an var. Hoffenheim'a transfer olmak belki de cok iyi bir fikir değildi. Şimdi bakınca, hayal kırıklığı bir hamleydi. Ayrıca, Hollanda Milli Takımı'ndan da o surecte koptum. Ajax'ta oynadım ve ligi domine eden bir takımdı. Liverpool da aynı şekilde surekli kazanmaya oynayan bir takımdı. Hoffenheim'a gittim ve ligde 10-12 arasında gidip geldik. 1 mac kazanan, sonra 3 mac kaybeden bir takımdı. Kazanınca mutlu oluyorduk. Ancak, ortam beni şok etti. Kariyerimde ilk kez bu kadar ust uste mac kaybediyordum. Liverpool ve Ajax'ta kaybedince manşetlere cıkıyordun, spot ışıkları uzerinde oluyordu. Hoffenheim'da ise hicbir şey olmuyordu."
[h=3]"İSTANBUL MUHTEŞEM, HAYAT HARİKA"[/h]"Serbest bir oyuncuydum ve Kasımpaşa'dan cok iyi bir transfer teklifi aldım. Harika bir macera olabilirdi. Takımda onemli bir rolum olacaktı. Ayrıca, Hollanda Milli Takımı'nı da artık aklımdan cıkarmıştım, kafam rahatlamıştı. İstanbul muhteşem bir şehir. Sosyal hayatı da harika."
[h=3]"FENERBAHCE VE GALATASARAY, AJAX VE PSV; BEŞİKTAŞ İSE FEYENOORD GİBİ"[/h]"Turkiye'de Fenerbahce ve Galatasaray şampiyonluk icin mucadele eden iki buyuk takım; Ajax ve PSV gibiler. Beşiktaş ise daha cok Feyenoord gibi."
[h=3]"TURKLER COK SAYGILI İNSANLAR"[/h]"Turk taraftarlar cok gurultulu, cok tutkulu ve cok ateşlidir. Ayrıca, cok duygusallar. En onemlisi Turkler cok saygılı insanlar."
[h=3]"YABANCILARI HİC SEVMİYORLAR"[/h]"Al-Ain'e transferim cok ozel bir tecrubeydi. Yabancıları cok sevmiyorlar gibi bir hisse kapıldım. Hindistan, Bangladeş, Sri Lanka gibi yerlerden gocmen gelen işcilerden bahsetmiyorum sadece. Kulupte de yabancı oyuncular sevilmiyordu. Yerli oyunculara cok daha iyi davranılıyordu. Mesela akşam idmanları saat 6'da oluyorsa, yerli oyuncular 15 dakika gec gelirdi. Yabancı antrenorler bir şey diyemezdi. Cunku, kontrol ve yetki onlarda değil şeyhlerdeydi. Yabancı oyunculardan biri buna sinirlendi ve acıklama yaptı. Hemen cezayı yedi. Yerli oyuncular ile yabancı oyunculara farklı kurallar koyuyorlardı. Gercekten cok ilgincti."
[h=3]"DEPORTIVO, KISA VE GUZELDİ"[/h]"İspanya'da, Deportivo La Coruna icin oynadım ve kısa ama cok guzel bir maceraydı. Futbola geri donduğumu hissettim. Form duzeyim tekrar arttı. Sonra Beşiktaş'tan bir teklif geldi."
[h=3]"BEŞİKTAŞ'TA 2 SEZON VE SONRA FULHAM"[/h]"Beşiktaş'ta oynadığım 2 sezonun ardından Fulham'a gittim. Kume duşme hattındaydılar. Kumede kalmak icin her şeyi deniyorlardı. Takımı tutabilirdim ve takıma tekrar mucadele ruhu verebilirdim. Yarım devrede 5 gol attım. Bence performansım cok iyiydi ama takım icin yetmedi. Gollerimden birini Liverpool'a atmıştım. Cok garip bir duyguydu."
[h=3]"HEP BİR B PLANIM OLUR"[/h]"Tum transferlerimde hep aynı şeyi yaparım. Bir kulube imza atarken, o kulupten nasıl ayrılacağımı da menajerim Haatrecht ile kararlaştırırız. İşler yolunda gitmezse diye bir B planınız olmalı, her zaman! Coğum transferim bonservissiz gercekleşti ve işler benim icin iyi gitti. Burada Winny Haatrecht'i tebrik etmem gerekiyor."