KONYA'da sokağa cıkma kısıtlaması ve beraberinde goldeki teknelerin az olmasıyla Beyşehir Golu'ndeki kuş sayısının arttı. Selcuk Universitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakultesi oğretim uyesi Kuş Gozlem Topluluğu sorumlusu Doc. Dr. Mustafa Arslan, gol ve cevresinde son 23 yılın en zengin kuş ceşitliliğinin olduğunu belirtti.
Turkiye'nin en buyuk tatlı su golu olan kuş cenneti Beyşehir Golu, mevsimine gore 100'un uzerinde kuş turune ev sahipliği yapıyor. Gole guzellik katan kuşlar, son donemlerde koronavirus tedbirleri kapsamında sokağa cıkma kısıtlamasının olması ve gole acılan teknelerinde az olması nedeniyle hem kıyılara gelmeye başladı hem de sayıları arttı. Kuş Gozlem Topluluğu sorumlusu Doc. Dr. Mustafa Arslan, gol ve cevresinde son 23 yılın en zengin kuş ceşitliliğinin olduğunu belirtti. Arslan şunları soyledi:
"Beyşehir'de su kuşları bakımından 23 yıldır gorunmeyen bir durum var. Şu an da şehrin icinde, arkamızda gorunen 5 bin tane sakar meke ve ordek ceşitleri bulunuyor. Bu da bir yerlerde işlerin ters gittiğini Beyşehir'de ise iyi gittiğini gosteriyor. Ayrıca sokağa cıkma kısıtlamalarının Beyşehir'de bulunan su kuşlarını rahatlattığını goruyorum. O imrendiğimiz Avrupa ulkelerindeki gibi fiyular, ordekler, yeşilbaşları Beyşehir'in parkında da gormek mumkun. Şu anda arkamızda bulunan su kuşu topluluğunu izleyenler cok uzakta zannetmesinler. Burası Beyşehir'in ici ve boyle bir guzellik yaşanıyor. Doğaseverlerin bu donemi değerlendirmelerini istiyorum. Beyşehir Golu'ne davet etmek istiyorum. Cunku Beyşehir Golu'nun şoyle bir avantajı var, şehir merkezinden cok uzağa gitmeden hicbir ekipmana sahip olmadan bir suru su kuşu turunu gorebilirler. Burada fiyularımız, camurcularımız, cıkıkcılarımız ve yeşil başlar var. Bu kuş turlerinin hemen kent merkezinden cayınızı yudumlarken gorebilme imkanına sahip olabilirsiniz. Dolayısıyla doğaseverleri hafta ici Beyşehir'e davet ediyorum"Beyşehir Fotoğraf Kulubu Başkanı Mustafa Buyukkafalı ise "Kuş gozlemi anlamında Beyşehir cok şanslı, cıplak gozle bile sahil kenarından birkac ceşit kuşu gorebilirsiniz. Ozellikle bahriler, karabatak martılar, beyaz balıkcıllar ve enderde olsa pelikanları gorebilirsiniz. Pandemideki kısıtlamalar sonrasında doğa kendine geldi. Kuş zenginliği ve ceşitliliği arttı. Gozlemlemek daha kolay hale geldi. Bizlerde kuş fotoğraflarımızı daha kolay cekmeye başladık" diye konuştu.