ANTALYA'da 14 Aralık'ta etkili olan sağanakta, 1,5 yıllık evli Seda (19) ve Neşet Piric (26) ciftinin evini su bastı. Islanıp cope giden ev eşyalarının taksitlerini 1 ay once bitiren cift, yeni taşındıkları evde, yere serdikleri yorganın uzerinde uyuyor.
Meteoroloji Genel Mudurluğu tarafından 2 hafta once 'turuncu kod' ile uyarılan Antalya kent genelinde 14 Aralık gunu başlayan şiddetli yağışla birlikte bircok ev, iş yeri ve tarım arazisi su altında kaldı. Yağış rekorunun kırıldığı kentte su basan bazı evlerde mahsur kalan kişiler itfaiye yardımıyla kurtarılırken, milyonlarca liralık zarar meydana geldi.

Kepez ilcesinde bir binanın zemin katında yaşayan 1,5 yıllık evli Seda ve Neşet Piric ciftinin de evini su bastı. Yatakları su altında kalan ciftin sokak kapısını acmasıyla evlerine su doldu. Panikleyen cift evden cıkarak geceyi sokakta gecirdi. Sabah suyun bir miktar cekilmesiyle evlerine giren Piric cifti, taksitlerini 1 ay once bitirdikleri eşyaların su altında kalıp kullanılmaz hale geldiğini gorunce buyuk uzuntu yaşadı.İŞSİZ KALINCA KİRAYI DA ODEYEMEDİEşyaları cope atan cift, Antalya Yardımlaşma Platformu'nun desteğiyle yeni buldukları eve, kurtarabildikleri eşyalarıyla birlikte taşındı. Buzdolabı, bulaşık makinesi, mutfak eşyaları ve yorgandan başka eşyaları olmayan cift, geceleri yere serdikleri yorganın uzerinde uyuyor. Restoran ve otellerde aşcı yardımcısı olarak calışan Neşet Piric, 2 ay once pandemi nedeniyle calıştığı iş yeri kapanıp işsiz kalınca su basan evinin kirasını da odeyemedi.KAPIYI ACINCA EVİ SU BASTIEvlerini su bastığı geceyi sokakta gecirmek zorunda kaldıklarını soyleyen Neşet Piric, "Saat 01.30 gibi uyandım ve salona gelince yerde su olduğunu gordum. Suyun nereden geldiğine bakmak icin kapıyı actığımda iceri giren su beni yere duşurdu. Eve 10 saniye icerisinde su dolmaya başlayınca dışarı atıp canımızı zor kurtardık. Anladım ki bir felaketin icindeyiz. Geceyi evin onunde gecirdik. Eşyalarımın hepsi mahvoldu. Taksitlerini daha yeni bitirebildiğim yatak odam, oturma odam tamamı cope gitti. 2 aydır zaten işsizim, kiralarımı ve faturalarımı odeyemedim. Kurtarabildiğim 2 yastık ve yorgan var, onlarla yatıp kalkıyoruz" dedi.'İŞ BULSA İHTİYACLARINI KARŞILAR'Aileye destek olan Antalya Yardımlaşma Platformu sozcusu Halit Mert, "Durumundan haberimiz olunca kendileriyle iletişime gectik. Bir ev bulduklarını oğrendik ve destek olmaya başladık. Kalan eşyalarını yeni evlerine taşıdık. Bugun acil ihtiyaclarının karşılanması icin destek sağladık. Su basan evden kalan 2 aylık kira ve fatura borcları var. Oncelikle Neşet icin işe ihtiyacımız var. İş bulabildiğimiz takdirde kendi ihtiyaclarını karşılar. Evinde acil eksik ihtiyaclar var. Bu konuda tum yardımseverlerden destek bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Semih ERSOZLER