Windows’un onceki surumlerinde olduğu gibi kullanıcılar Windows 10 icin de guncellemeler nasıl kapatılır konusunu mutlaka merak etmiştir. Bu yazımızda sizlere Windows 10 guncelleme kapatma işlemini anlatacağız.
Windows 10 Guncelleştirme Kapatma
Bunu Windows Update hizmetini kullanarak yapabilirsiniz.
Denetim Masası> Yonetimsel Araclar aracılığıyla Hizmetler’e erişin. Hizmetler penceresinde Windows Update’e gidin ve işlemi kapatın. Kapatmak icin işlemi sağ tıklayın daha sonra Ozellikler’e tıklayın ve Devre Dışı seceneğini secin. Bu Windows Guncellemelerinin otomatik yuklenmemesini sağlar.
Bu yontem guncellemeleri tamamen kapatmaz! Yalnızca sizden habersiz yuklenmemesini sağlar.
Ancak Windows populer bir işletim sistemi olduğundan bilgisayarınızı guncel tutmanız gerekir. Bir sonraki ozelliği veya daha yeni bir fonksiyonu yukleyebilmek icin onceki guncelleştirmelerin yuklenmesi gerekebilir. Bu nedenle yukarıdaki cozumu kullanırsanız Windows kopyanızı karşıdan yuklemek ve guncellemek icin Hizmetler’e gidip arada bir acmalısınız.
Bilgisayarınızın guncel olduğunu soyleyene kadar “Guncellemeleri kontrol et” işlemine devam etmeyi unutmayın. Gerekirse 2-3 kez bunu uygulayın.

İnsanların Windows guncellemelerini neden kapatmasını isteyebileceklerine bir goz atalım.
Denetim Masası veya Ayarlar uygulamasını kullanarak Windows Guncellemelerini kapatma seceneği Windows 10’da yoktur. Windows 10’daki Windows Update’i devre dışı bırakmak veya kapatmak icin bu yazıda sizlere anlatacağımız bir gecici cozum var.
Windows 8.1 ve onceki surumlerde Windows Update bize aşağıdaki secenekleri sunar:
Guncellemeleri otomatik olarak yukle (onerilen)
Guncellemeleri İndirin, ancak ne zaman yukleyeceklerini secin
Guncellemeleri kontrol edin, ancak bunları indirip kurup yuklememeyi secmeme izin verin.
Asla guncellemeleri kontrol etmeyin (Onerilmez)
Bu secenekler guncellemeleri indirip yukleyecek veya otomatik olarak indirip sonra istediğiniz zaman kuracak şekilde ertelemenin bir yolunu sağlardı. Ancak bu imkan Windows 10 Guncelleme ve Guvenlik Ayarlarında yoktur!
Microsoft iki farklı işletim sistemi turu icin iki ayrı yontemde guncelleştirme sağlayacağını acıkladı.
İlk olarak yukseltmeleri erteleme seceneğine sahip olmayacak olan ev kullanıcıları geliyor. Guncellemeler bazı durumlarda bir şeyler uzerinde calışıyor olsanız bile bilgisayarınızı yavaşlatmasına rağmen indirilip otomatik yuklenecektir. Bununla birlikte bilgisayar yalnızca siz bir şey yapmıyorsanız veya zamanlanan saatte yeniden başlatırsanız yeniden başlatılacaktır. Yeniden başlatma gerekli olduğunda kullanıcının yapmış olduğu işe geri donmeden once yeniden başlatması ve daha sonra yeniden başlatması gerekebilir. Elbette Windows 10 yeniden başlatmayı ertelemenize izin verir. Ancak bu arka planda yapılan indirme işlemi bazı durumlarda taramanızı yavaşlatabileceği icin yeterli değildir.
Kullanıcıların diğer guncellemeleri geciktirme olanağına sahip kurumsal işletim sistemi turu de vardır. Boylece ozgur hareket edebilirler ve istedikleri zaman guncellemeleri yuklerler. Microsoft bu tur kullanıcılara yonelik guncellemeleri daha az sıklıkla gercekleştireceğini soyledi. Bu tur genelde kurumlar, hastaneler ve ATM’ler gibi gercek zamanlı kullanıcıları iceriyor.
Ev kullanıcılarına geri donduğumuzde guncellemeleri erteleme seceneği bile yoktur. Mumkun olduğunca kısa surede indirilecekler ve siz hic bir şey yapamayacaksınız. Normal kullanıcılar icin Windows guncellemelerinin bulunması, guncellemelerin zaten Windows tarafından test edildiği anlamına gelir. O yuzden aslında biraz rahat olmanız gerekiyor.
Ancak bu yapılan size bir zorbalıkmış gibi gelebilir. Bazılarımız otomatik yuklemelerin durdurulmasını ve boylece acil olarak bir şeyler uzerinde calışmamamız durumunda guncellemeleri başka zaman kurabilmeyi isteyecektir. Diğer bir deyişle bazı kullanıcılar, Microsoft’un sağladığı durumlarda değil istedikleri zaman guncellemeleri indirip yuklemek icin ozgurluk isteyeceklerdir.
Windows guncelleştirmelerini Denetim Masası’ndan veya PC Ayarları’ndan kapatmak icin herhangi bir secenek olmadığından, bir gecici cozumu sizlere sunuyoruz.