Linkedin iş profesyonellerini tarafından oldukca sık bir bicimde kullanılan bir sosyal ağ sitesidir. Her sosyal medya ağında olduğu gibi, Linkedin’in de bizlere sunmuş olduğu bazı ozel gizlilik ve guvenlik ayarları mevcut. Bu ayarlardan en cok kullanılanlardan biri ise, Linkedin bağlantılarını gizleme ayarıdır.
Bu ayarı aktif hale getirdiğimizde, Linkedin bağlantılarımızın başkalarının erişmesini olanaksız hale getirebiliriz.
İşlemin nasıl yapıldığına adım adım yakından bakalım.
Linkedin Bağlantılar Listesini Gizlemek
Linkedin hesabımıza giriş yaptıktan sonra, sağ ust kısımda yer alan Ben bağlantısına tıklıyoruz. Acılan menuden Gizlilik ve Ayarlar seceneğine tıklıyoruz.
Ekli dosyayı goruntule 1167

Linkedin Gizlilik ayarlarını yapabileceğimiz sayfaya ulaştık. Sayfa yer alan Bağlantılarınızı kimler gorebilir? satırının sonundaki Değiştir seceneğine tıklıyoruz.
Ekli dosyayı goruntule 1166

Linkedin bağlantılarımızın kimler tarafından gorunebileceğini iki farklı secenekten birini secerek ayarlayabiliriz. Linkedin bağlantılarımızın hic kimse tarafından goruntulenmesi istemiyorsak; Sadece siz seceneğini secebiliriz. Secme işleminden sonra Linkedin yaptığımız değişikliği otomatik olarak kayıt altına alacaktır.
Ekli dosyayı goruntule 1165