XING tıpkı Linkedin gibi, iş dunyası odaklı bir sosyal ağ sitesidir. XING Almanya kaynaklı, iş dunyası hakkında haberlerin, projelerin, paylaşımların ve iş aramaya yardımcı olan cok geniş bir kullanım ağıdır. Ozellikle Avrupa ulkelerindeki iş dunyası profesyonelleri tarafından oldukca sık kullanılmaktadır.
XING kullanıcılarına icerisinde Turkce’nin de bulunduğu cok sayıda dili desteklemektedir.
XING Hesap Acmak
XING uzerinden ucretsiz bir hesap acmanın nasıl yapılacağını adım adım anlatıyoruz. İlk adım olarak aşağıda vermiş olduğumuz linke tıklıyoruz. Ana sayfada gormuş olduğunuz gibi, site kayıt formu bizleri karşılıyor.

Kayıt formuna; adımızı ve soyadımızı, mail adresimizi ve XING girişi yapabilmemiz icin şifremizi yazıp Sign up now butonuna tıklıyoruz.
Mail adresimize bir hesap onaylama maili gonderildi.
Ekli dosyayı goruntule 1214
XING tarafından mail adresimize gonderilen maili acıp, Confirm e-mail address butonuna tıklıyoruz.
Ekli dosyayı goruntule 1213
Aktifleştirme mailine tıklayınca, aşağıdaki gibi profil oluşturma sayfası acılıyor. Profesyonellik durumumuzu secmemiz icin cıkan sayfadan 3 secenekten birini seciyoruz. İşleme devam etmek icin Next butonuna tıklıyoruz.
Ekli dosyayı goruntule 1212
Calışma şeklimiz doğrultusunda, calıştığımız şirketi ve şirketteki gorevimizi yazıyoruz. Next butonuna tıklıyoruz.
Ekli dosyayı goruntule 1211
Şirketimizin adını, şirketin sektorunu ve ne zamandır şirkette calıştığımızı yazıp Next butonuna tıklıyoruz.
Ekli dosyayı goruntule 1210
XING’E hangi amacla uye olduğumuz secip Next butonuna tıklıyoruz.
Ekli dosyayı goruntule 1209
Dilerseniz XING uzerinden ucretli uyelik paketi satın alarak, sitenin sunmuş olduğu avantajlardan faydalanabilirsiniz. Biz ucretsiz bir bicimde XING uyeliği oluşturmak istediğimizden Basic paketi altında yer alan Select butonuna tıklıyoruz.
Ekli dosyayı goruntule 1208
Dilerseniz, XING uyelerinden tanıdıklarınızı takip edebilirsiniz. Takip etmek istediğiniz XING uyelerini secip Next butonuna tıklıyoruz.
Ekli dosyayı goruntule 1207
Dilerseniz XING kategorilerinden bir kacını takip edebilirsiniz. İlgi alanımızda yer alan az bir kategoriyi takip edip Next butonuna tıklıyoruz.
Ekli dosyayı goruntule 1206
Haber kaynaklarından en az birini daha takip edip Next butonuna tıklıyoruz.
Boylelikle XING uyelik oluşturma işlemini başarılı bir bicimde bitirmiş olduk.
Ekli dosyayı goruntule 1205