Turkiye’de bildiğiniz gibi DNS servislerinin tamamı engellenmiş durumda. Siz DNS değiştirseniz bile sunucuya bağlanamadığı icin yonlendirme DNS servisi uzerinden yapılmıyor. Biz de bu rehberimizde OpenVPN kullanarak Google DNS, OpenDNS ve CloudFlare DNS gibi DNS servislerini nasıl kullanabileceğinizi anlatıyoruz.
OpenVPN ile DNS kullanımı rehberimize gecmeden once alatacağımız bu yontemin NordVPN gibi el ile DNS girmeye imkan sağlayan diğer VPN hizmetlerinde de calıştığını belirtelim. OpenVPN ayarlarına gecmeden once aktif olan tum VPN bağlantılarınızı sonlandırın ve DNS servisi kullanıyorsanız DNS adreslerinizi on tanımlı ayara geri dondurun.
OpenVPN ile DNS kullanımı
1. Adım: OpenVPN hesabınıza tarayıcıdan giriş yapın.
2. Adım: Sol bolumde Configuration sekmesinin altında yer alan VPN Settings bolumune tıklayın.
3. Adım: VPN Settings ekranından ise DNS Settings bolumunu bulun.
4. Adım: DNS Settings’ten “Have clients use specific DNS servers” seceneğini aktif edin.
5. Adım: Aktif ettiğiniz seceneğin ardından alt bolumde yeni bir sekme acılacak. Bu sekmedeki Primary DNS Server ve Secondary DNS Server‘a kullanmak istediğiniz DNS adreslerini yazın. Size tavsiyemiz CloudFlare DNS hizmeti olan 1.1.1.1 ve 1.0.0.1’i kullanmanız yonunde.
6. Adım: Sayfanın altında yer alan “Save Settings” seceneğine tıklayın. Daha sonra sayfanın ust bolumunde belirecek olan “Update Running Server” butonuna tıklayın.
Ekli dosyayı goruntule 1355
Yukarıdaki işlemleri uyguladıktan sonra VPN sunucunuz tercih ettiğiniz DNS hizmeti uzerinden calışacak. Eğer kişisel VPN sunucunuz yoksa; aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak kendi VPN sunucunuzu kurabilirsiniz.
Turkiye’de DNS servisleri nasıl kullanılır?
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Turkiye’de DNS servisleri nasıl kullanılır?
-
01-01-2021, 23:08:06