Microsoft son cıkardığı işletim sistemi olan Windows 10, getirdiği yeniliklerle birlikte kullanıcılarına buyuk kolaylıklar sağlamayı hedefliyor. Microsoft yardım sayfası uzerinden sorunlar hakkında destek alınabilmesinin yanı sıra, geliştirilen yeni yapay zeka ile Windows 10‘da karşılaştığınız sorunlarla ilgili yardım almanız mumkun. Peki, Windows 10’da nasıl yardım alınır

Mantıken rakip olduğu Apple’ın sesli asistanı Siri ile aynı şekilde calışan Cortana, geliştirilen yapay zeka ile Windows 10 uzerinde karşılaşılan sorunlara buyuk derecede yardımcı oluyor.

Windows 10’da Nasıl Yardım Alınır
Microsoft‘un geliştirdiği yeni sesli asistan Cortana, Windows 10 yuklu olan bilgisayarlardaki kişisel yardımcıdır. Gunluk işlerinizi kolaylaştırmak ve Windows 10 uzerinde yaşadığınız problemleri cozmek icin geliştirildi.

Ekli dosyayı goruntule 1356

Peki, Windows 10‘da yardım almak icin kullanacağınız Cortana nasıl etkinleştiriliyor ve kullanılıyor?

Microsoft’un uzun suredir sahip olduğu bir karakter diyebileceğimiz Cortana’yı Window 10’da yardım almak icin kullanabiliyorsunuz. Artık Başlat menusunden F1 tuşuna bastığımızda otomatik olarak Bing arama motorundan uygun seceneklere yoneliyoruz. Windows 10’da nasıl yardım alınır sorusunun en buyuk cevabı da bu noktada Cortana oluyor. Halo serisinden tanıyabileceğimiz bu kurgusal yapay zeka, sesli ve yazılı komutlar uzerinden sizin yardımınıza koşuyor.

Windows 10’da yardım almak icin Cortana’yı kullanmak
Cortana şu an icin Windows 10 yuklu olan her cihazda bulunuyor. Turkiye bolgesi ve Tukce dil seceneği icin henuz destek verilmediği icin oncelikle bilgisayarınızı Bolge Ve Dil Ayarları sekmesinden ABD İngilizce yapmanız gerekiyor.

Dil ve bolge değişikliği sonrası aktif olacak olan Cortana‘yı, Ayarlar sekmesinde “Cortana” şeklinde aratarak aktif hale getirebilirsiniz. Sesli komut ile Windows 10 uzerinde yaşadığınız sorunlar hakkında Cortana ile destek alabilir ve sonuca ulaşabilirsiniz.

Sesli komut ile calışan Cortana, Window 10’da yaşanan tum sorunlara cozum bulabilirsiniz. Cortana, windows 10’da nasıl yardım alınır sorusuna bu şekilde yanıt olmayı da başarıyor. Merak ettiğiniz sorunlara en etkili cozumu sunan Cortana, ileride cok daha iyi bir donanıma sahip olacak. Web ve Microsoft cozum merkeziyle tumleşik olarak verileri tarayan yapay zeka, Windows 10 sorunlarına etkili bir cozum aracı oluyor. Cortana’nın yakın bir gelecekte Turkce dil desteği geleceği de biliniyor ama Microsoft’un bu desteği ne zaman sağlayacağını henuz bilmiyoruz