Cıkışından bu yana artık neredeyse 15 yıl gececek olan uygulama icin gunumuzde onlarca yeni odeme yontemi bulunuyor. Kutulu oyunların artık iyice hobiye donuştuğu gunumuzde dijital marketler hayli populer durumda. Eh, Valve’ın en buyuk projesi de bu platformlar arasında en populer olanı.
Bu şekilde satın aldığınız oyunun, herhangi bir fiziksel detayı elinizde bulunmuyor. Ozellikle medya iceriklerini evlerinde koleksiyon yapmayı sevenlerin tercih etmediği bu satın almanın avantajları da bulunuyor.
Steam ile daha uygun fiyatlar
Kutulu oyunlardan daha uygun fiyatlara sahip olan dijital oyunlar, ceşitli indirimleri takip ederek, cok daha uygun fiyatlara alınabiliyor. 2014 yılına kadar dolar uzerinden alışveriş yaptığımız platform, 22 Ekim 2014‘te ilk kez Turk Lirası’na gecti. Ustelik bircok yayıncı ile yapılan anlaşmalar doğrultusunda dolar kuru 1.5 TL’ye sabitlendi. Bu sayede oyunları iyice uygun fiyatlarla almanın onu acılmış oldu.
Yine de uyarmakta fayda var; Ubisoft, Take-Two gibi bazı dağıtıcılar yerel distributore bağlı olduğu icin Steam fiyatları hayli farklı gorunecektir.
Coklu platform desteği
Steam indir seceneği ile birlikte masaustu uygulaması kolayca tarayıcı uzerinden indirilebiliyor. Windows platformuna ek olarak Linux ve Mac desteğine de sahip. Boylece bir oyun aldığınızda, bu oyun diğer platformları destekliyorsa, oyunu diğer bilgisayarlarda da oynayabiliyorsunuz. Ustelik son yıllarda Mac tarafında inanılmaz bir oyun desteği sağlandı. MacBook ve iMac’ler icin yakında gelmesi beklenen harici ekran kartı desteği ile birlikte cok daha iyi grafikler gorebiliyoruz.
Steam uzerinden nasıl oyun satın alınır?
Eskiden oyun satın almak icin tek yok Steam Mağazası’ydı. Elbette yıllar gectikce hem odeme yontemleri kapsamında, hem de Steam altyapısında hayli değişim yaşandı. Artık oyun satın almak icin mağaza dışında bircok seceneğimiz bulunuyor.
Steam nedir diye soranların başka bir eğildiği konu da satın alımlar. İnternet uzerinde satış sitelerinde Steam key’leri kolayca bulunabiliyor ve dışarıdan da satın alınabiliyor. Normal mağaza uzerinden satın alınan oyunlar anında Kutuphane’ye eklenirken, bunun dışında alınan anahtarları hesabımız uzerinden elle girmemiz gerekiyor.
Bunu yapmak da cok kolay. Ust menu uzeride bulunan Oyunlar sekmesinden Urun Etkinleştir seceneğini kullanarak kolayca oyunları arşivinize ekleyebiliyorsunuz.
Bunun dışında kullanıcıların en sevdiği oyun alma şekliyse, yılın belli donemlerinde aktif olan indirim zamanları. Steam İndirimleri başlığı altında, ozellikle Steam Yaz İndirimleri oldukca populer konumda. Haziran ayının başında başlayan Yaz İndirimleri oyuncular icin tam bir festival havası estiriyor.
Steam Aile Paylaşımı nedir?
Orneğin Half Life 2’nin Mac desteği de bulunuyor. Taşınabilir bilgisayarınızda Half Life 2’yi oynayıp, aynı şekilde Windows tabanlı bilgisayarınızda da aynı oyunu kurabiliyorsunuz. Ayrıca bulut desteği sayesinde, her oyundaki kayıtlarınız, aynı şekilde diğer bilgisayara da aktarılıyor ve oyuna kaldığınız yerde devam edebiliyorsunuz.
Hazır farklı PC’lerden bahsetmişken Steam Aile Paylaşımı’na da goz atmak gerekiyor. Bu sistem sayesinde yakınlarınızla ortak bir hesaba sahip olabiliyorsunuz. Valve’ın oyun platformu 10 aygıta kadar, tam 5 hesabı destekleyebiliyor. Aile Paylaşımı’na acılan hesaba eklenen diğer 5 farklı hesap ana hesabın oyunlarından yararlanabiliyor ve farklı aygıtlardan oyun oturumlarına katılabiliyor.
Steam giriş nasıl sağlanır ve korumaya alınır?
Uygulama hesapları ciddi bir koruma altyapısına sahiptir. Steam Guard ile korunan hesaplarınız ikili bir koruma sistemi ile guvende tutuluyor. Bu sistem sayesinde sadece hesap adı ve şifre girmeniz yeterli değil. Aynı zamanda hesabın bağlı olduğu e-posta hesabına guvenlik kodu gonderiliyor. Bu guvenlik kodunu girmeden uygulamaya ulaşamıyorsunuz.
E-posta guvenliği bir secenek. Diğer bir koruma seceneği ise mobil uygulama icin iOS ve Android tarafında sağlanıyor. Bu uygulama icerisinde yer alan Guard seceneği ile 30 saniyede bir yeni bir giriş kodu uretiliyor. Bu kodu girerek ilgili hesaba ulaşabiliyorsunuz.
Oyunlarınızı yedekleyin! – Steam Nedir
Ulkemizde malum fiber internet bile alsak, Adil Kullanım Kotası adı altında değişik bir kota sistemi uygulanıyor. Bu yuzden indirdiğiniz her oyunu, yeni bir sisteme taşırken indirmek yerine, yedekleyip aktarım yapmanızı oneriyoruz.
Bunun icin yapmanız gereken şey yine cok basit duşunulmuş. Harici bir veri depolama cihazını PC’nize bağladıktan sonra, yine ust menuden Steam sekmesine, ardından da Oyunları Yedekle ve Geri Yukle seceneğine tıklıyoruz. Burada cihazımızda bulunana oyunları secip, ilgili depolama alanına yuklememiz gerekiyor.
Depolama işlemi tamamlandıktan sonraysa, başka bir cihazda yine aynı bolumden, bu kez Geri Yukleme seceneğini secerek oyunları indirmeye gerek olmadan kurabiliyoruz.
AKK’den kurtulmak icin yapılabilecek bir başka etkili yontem ise indirmeleri zamanlamak. Bu sayede indirme ve guncellemelerinizi AKK dışındaki saatlere kurabilir, boylece kota sorunundan etkilenmezsiniz.
Cloud – Steam Nedir
Yeni bir bilgisayar satın aldınız. uygulamayı yeni bilgisayarınıza kurduğunuzda, oyunlarda kazandığınız madalyalar, oduller, geliştirmeler aynen korunuyor. Tum kayıt dosyalarınız buluta atılıyor ve aynı şekilde devam ediyor.
Steam nedir? Steam nasıl kullanılır?
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Steam nedir? Steam nasıl kullanılır?
-
01-01-2021, 23:08:01