Windows ve Linux işletim sistemlerinde sorun giderirken kullanılan en onemli yontemlerden biri olan Guvenli Mod, bilgisayardaki bug ve viruslerden kurtulmanın en kolay yollarından bir tanesi.
Guvenli mod ile daha minimal bir arayuze sahip olan kullanıcılar, sadece gerekli olan servis ve driverların calışmasıyla bilgisayardaki hatayı daha cabuk teşhis edebiliyor.
Guvenli mod Windows 10 işletim sistemi oncesinde bilgisayarın acılması sırasında F8’e basarak başlatılsa da Windows 10 ile birlikte artan acılış hızı, bu yonteme izin vermiyor.
Windows 10 ile birlikte, alışık olduğumuz guvenli mod, birden fazla secenek ile karşımıza cıkıyor.
1-Standart Guvenli Mod
Bu seceneklerden ilki, standart guvenli mod. Gereksiz tum programların engellendiği standart guvenli mod, sadece ihtiyac duyulan dosya ve driverlar ile calışıyor.
Ekli dosyayı goruntule 1366
Bunun yanı sıra başka bilgisayarlara bağlanma gibi ozelliklere izin verilmeyen Standart Guvenli Mod, yerel ağlardan yayılan WannaCry virusu gibi viruslerin dağılmasını engelliyor
2-Ağ ile Guvenli Mod
Standart guvenli moda ek olarak internet bağlantısına izin veren Ağ ile Guvenli Mod, standart mod kadar guvenli olmasa da tek bilgisayarınızın olduğu durumlarda, internetten cozum aramak icin iyi bir yol gibi gorunuyor.
3-Komut istemi ile Guvenli Mod
Tum Windows 10 versiyonlarında olmasa da sadece komut istemi ekranından oluşan bir guvenli mod seceneği de Windows icin mevcut. Bu mod ise hasarı daha fazla olan işletim sistemlerinde daha sık kullanılıyor.
Peki, Windows 10’da Guvenli Mod nasıl acılır?
Guvenli modun başlatmak icin birkac farklı secenek olsa da bu seceneklerden en kolayı Guvenli Modu ayarlar menusunden başlatmak olabilir.
Bunun icin başlangıc menusunden ayarlar menusune tıklanır. Ayarlar’ın icinde Guncelleştirme ve Guvenlik menusunde yan barda bulunan Kurtarma seceneğine tıklanır.
Gelişmiş başlangıc seceneğinin altındaki “Şimdi yeniden başlat” seceneğine tıklanır. Acılan menude Sorun giderme, gelişmiş secenekler, başlangıc ayarları secilir.
Başlangıc ayarlarından istenilen guvenli mod seceneğine tıklanarak guvenli mod aktif hale getirilebilir
Windows 10 guvenli mod nasıl acılır?
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Windows 10 guvenli mod nasıl acılır?
-
01-01-2021, 23:07:53