Ben bu sorun ile Android Studio‘yu kurarken karşılaştım ve kullanıcı adımda Turkce karakter olduğunu gordum. Bilgisayarın kullanıcı adını değiştirmeyi denedim ama ne yazık ki kullanıcı klasorundeki isim değişmedi bu yuzden de aynı hatayı vermeye devam etti. Bu sorundan kurtulmak icin aşağıda anlatacağım yontemi uygulamanız yeterli.
Hazırsak Başlayalım!
- Oncelikle C:Users yolunu takip edin.
- Burada mevcut kullanıcı adınızın klasoru bulunacaktır. Ama o klasore herhangi bir mudahale yapamadığımız icin yeni bir klasor oluşturuyoruz ve ismini Turkce karakter olmayacak şekilde seciyoruz. Bu yeni oluşturduğumuz klasor bizim yeni kullanıcı klasorumuz olacak.
- Ardından Başlat‘a girip Calıştır‘a girin. Acılan kutucuğa “regedit” yazıp enter‘a basın.
- HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionProfileList yolunu takip edin.
- ProfileList altındaki klasorlerde mevcut kullanıcı klasorunuzu bulana kadar tek tek bakmanız gerekiyor.
- Buna cift tıklayarak yeni oluşturduğumuz klasorun ismi ile değiştiriyoruz. Yani benim şu anki kullanıcı adım “jax” ise ben bunu C:Users kısmında oluştu0rduğum yeni kullanıcı klasorundeki isim ile değiştiriyorum.
- Ardından bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.
- Bilgisayar yeniden başlayınca sanki format atılmış gibi sıfırdan başlayacak ve ilk acılışta bir hata ile karşılaşacaksınız ama panik yapmanıza gerek yok bu gecici bir şey. Her şeyi duzene sokunca duzelecek.
- Tekrar C:Users kısmına geliyoruz. Bu sefer yeni oluşturduğumuz klasoru siliyoruz. Ve mevcut kullanıcı klasorumuze sağ tıklayıp sildiğimiz klasorun ismi ile değiştiriyoruz.
- Orneğin benim şu anki kullanıcı adım “jax” , olmasını istediğim kullanıcı adı “jaxteller” ise ,“jaxteller” isimli klasoru silip “jax” isimli klasorun ismini “jaxteller” olarak değiştiriyorum.
- Ardından bilgisayarı tekrar yeniden başlatın ve hicbir sorun yaşamadan bilgisayarınızı kullanmaya devam edin.