Microsoft, merakla beklenen Windows 10 guncellemesini dun Turkiye saati ile 07:00’dan itibaren kademeli olarak sunmaya başladı. Turkiye kullanıcılarının buyuk bir bolumu Windows 10 guncellemesini yuklerken, bazı kullanıcılar ise rezerve işlemini ya gec yaptırdığı ya da yaptırmadığı icin Windows 10’u yukleyemedi. 60 saat icerisinde herkese sunulacak olan Windows 10; yeni arayuzu, performans iyileştirmeleri ve yeni ozellikleri ile buyuk beğeni topladı
Windows 10 guncellemesini yukleyen kullanıcıların buyuk bir bolumu memnun kaldığını dile getiriyor. Ancak azımsanmayacak olcudeki bazı kullanıcılar Windows 10’dan şikayet ediyor. Windows 10’da ozellikle başlangıc ekranında uzun bekleme suresi, uygulama uyumsuzluğu, fontlarda bozulmalar, dosya simgelerinin gorunmemesi gibi bazı sorunlar meydana gelebiliyor.
Microsoft, sorunlar ile karşılaşılabileceğini duşunduğunden veya kullanıcıların yeni tasarımı beğenmeme olasılığını goz onunde bulundurarak Windows 10’dan geri donuş aracını sisteme entegre etti. Peki, Windows 10’dan geri donuş nasıl olacak? Windows 10’dan formatsız geri donmek mumkun mu? İşte bu soruları sizler icin hazırladığımız Windows 10 Geri Donuş rehberimizde cevaplıyoruz.
Adım Adım Windows 10 Geri Donuş!
1. Adım: Başlat menusune tıklayın daha sonra karşınıza cıkan ekrandan “Ayarlar” sekmesine tıklayın.
2. Adım: Ayalar menusunde “Guncelleştirme ve guvenlik” seceneğine tıklayın.
Ekli dosyayı goruntule 1418
3. Adım: Guncelleştirme ve guvenlik bolumunde sağ tarafta bulunan “Kurtarma” seceneğine tıklayın.
Ekli dosyayı goruntule 1417
4. Adım: Kurtarma seceneğinde Windows 10’a yukseltmeden bir onceki işletim sisteminiz yer alacak. Bu Windows 7, Windows 8 veya Windows 8.1 olabilir. Bu bolumde Windows 8.1’e geri don opsiyonu altındaki “Başlarken” seceneğine tıklayın.
5. Adım: Eğer Windows.old (Onceki Windows yuklemesi) klasorunu silmediyseniz geri donuş işlemi başlayacak. Eğer Windows.old klasorunu sildiyseniz maalesef formatsız geri donuş yapamıyorsunuz.
6. Adım: “Başlarken” seceneğine tıkladıktan sonra “Neden Eski Surume Geri Donuyorsunuz?” anketi ile karşılaşacaksınız. Bu anketi doldurup “İleri” seceneğine tıklayın.
Ekli dosyayı goruntule 1416
7. Adım: Son adımda Windows 10 geri donme işlemini isteğinize uygun sıfırlama ayalarını secerek başlatabilirsiniz.
Ekli dosyayı goruntule 1415
Windows 10’dan geri donmek icin sadece 1 ayınızın olduğunu belirtelim. Eğer 1 aydan sonra Windows 10’dan geri donmek isterseniz format atmanız gerekecek
Windows 10’dan Nasıl Geri Donulur?
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Windows 10’dan Nasıl Geri Donulur?
-
01-01-2021, 23:05:31