Bilgisayarın ilk yaygınlaştığı zamanlar Windows bilgisayarlarda yuklu gelen ve internete ihtiyac duymayan cocukluğumuzun oyunu Mayın Tarlası bir neslin en cok oynanan oyunuydu.
Cocukluğumuzun Oyunu, Mayın Tarlası
Her şeyden once Mayın Tarlası prensiplerini kavramak en onemlisi. Sudoku’ya oldukca benzeyen bu oyunda aman dikkat mayına basmayın. Mouse’un sağ ve sol tuşlarıyla oynanan bu oyunun asıl amacı mayınlara basmadan kutunun tamamını acabilmek. Olasılıkları eleyerek doğru cozume ulaşmaya calışılır.
Mayın Tarlası Nasıl Oynanır
Mayın Tarlası oynarken mouseun sağ tuşuyla mayın bulunmadığı duşunulen yerlere tıklanmalıdır. Sol tuşu ise mayın şuphesi olan yerleri işaretlemeye yarar.
İlk tıklanan alandaki mayın sizi patlatmaz. Tıklanacak olan ilk kutucukta hicbir zaman mayın olmaz. Bu kutucuğa tıklandığı an alt tarafta bazılarının uzerinde numaralar bulunan yeni kutucuklar acılacak.
Gelen sayının anlamı ise o kutucuğa komşu olan mayın sayısı. Orneğin bir kutucukta “1” yazıyor ve onun hemen caprazındaki kutucukta “2” yazıyor, bu demek oluyor ki komşu kutucuğun altında mayın var. Oyun tamamen bu mantıkla ilerliyor. Tıklanan kutucuktaki rakam, o kutucuğun etrafındaki mayın sayısını gosteriyor. Ama Mayın Tarlası dikkatli yurumeyi gerektiriyor ya da bir başka deyişle dikkatli tıklamayı… Yoksa Bum!
Mayın Tarlası Windows’a Nasıl İndirilir?
Ekli dosyayı goruntule 1684win
Bilgisayarın Windows ara kutucuğuna yani başlat kısmına gelerek “store” yazarak Microsoft Store uygulamasını acın. Microsoft Store Arama cubuğuna “Microsoft Minesweeper” yazarak aratın. Mayın Tarlası’na yani Minesweeper oyununa tıklanarak “al” seceneğine tıklanıp indirilir. Microsoft Minesweeper, ucretsiz olarak indirilebilir.
Windows’ta Mayın Tarlası Oynamak
Mayın Tarlası oyununu ilk defa bilincli oynayacaklardansanız zorluk seviyesini kolaydan başlatmak en guzel hareket olacaktır. Oyunun eğitim vermesi istenmiyorsa “skip” seceneğine basılarak bu eğitimi gecmek mumkun.
- Oyun alanında herhangi bir kutucuğa tıkla.
- Cıkan sayılara goz at. Bu sayılar kutucuğun komşusu olan mayın sayısını gosterir.
- “1” sayılarını aramak mantıklı bir hareket. “1” sayısı ve caprazında “2” gorulduğu zaman ortasına sağ tıklanarak bayrakla mayın işaretlenir.
- Mayın bulunmadığı duşunulen kutucuklara cift sağ tık yapılır. Boylece bazı secenekler elenmiş olur.
- Mayın olmadığı duşunulen tum kutucuklara sol tık yapılır. Aman mayına sol tık yapılırsa bum, oyun biter.