Sultanbeyli Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri, yalnız yaşayan, ihtiyaclarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve ustu vatandaşlar ile yeni tip koronavirus (Kovid-19) nedeniyle izolasyon surecinde olan ihtiyac sahiplerine gıda yardımlarını surduruyor.
???????Kaymakamlıktan yapılan acıklamaya gore, Vefa Sosyal Destek Hattı ve Sultanbeyli İlce Salgın Denetim Merkezi ekiplerine gelen yardım talepleri Sultanbeyli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca değerlendiriliyor.
Sultanbeyli Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri, değerlendirmeler neticesinde muhtac olduğu tespit edilen vatandaşlara en kısa surede yardımlarını ulaştırıyor.
Kurulduğu 22 Mart 2020'den bugune dek 3 bin 94 haneye gıda kolisi, 3 bin 69 haneye temizlik seti goturen Sultanbeyli Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri, diğer yardımlarla birlikte 12 bin 195 hanenin taleplerini yerine getirdi.
Acıklamada goruşlerine yer verilen Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, ihtiyac sahibi 65 yaş ve ustu vatandaşlar ile izolasyon altındaki kişilerin yardım taleplerine ivedilikle cevap verdiklerini ifade etti.
Kubilay, vatandaşlardan salgın surecinde tedbiri elden bırakmamalarını ve kurallara uymalarını rica ederek, devletin şefkat elini kimsesiz ve ihtiyac sahibi kişilere hissettirmeye devam edeceklerini vurguladı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Elif Kucuk