Galatasaray Teknik Direktoru Fatih Terim, yılbaşı kutlaması sırasında elindeki havai fişeğin patlaması nedeniyle yaralanan ve hastanede tedavisi suren Galatasaraylı futbolcu Omar Elabdellaoui'yi ziyaret etti.
Yardımcı antrenor Umit Davala ve idari ekip calışanlarıyla Ulus'taki Liv Hospital'a gelen Terim, tedavi goren Norvecli futbolcu ile goruştu.
Hastaneden ayrılırken basın mensuplarına acıklamada bulunan tecrubeli teknik adam, "Dun akşam hadise olduktan sonra da buradaydım. Buyuk gecmiş olsun. Allah canını bağışlamış. Bizim cok onem verdiğimiz bir oyuncumuz. Hem saha icinde hem de saha dışında Omar bizim icin cok kıymetli. Kendisiyle tekrar goruştum. Duygularımı ve duşuncelerimi aktardım. İkimiz de duygusallaştık. O yuzden dışarı cıktım." diye konuştu.
Terim, Elabdellaoui'nin sporseverlerin dualarına ihtiyacı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Galatasaray Kulubu ve bizler, onun icin elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kendisine de mucadele etmesini, bunu yenebileceğini soyledim. Dunden bu tarafa biraz daha iyi veya biz oyle gormek istiyoruz. Cok kolay bir şey değil. Bu bir surec. İnşallah bu surec onun lehine işleyecek. Ancak kolay bir hadise atlatmadı. Tum futbolseverlerin iyi dileklerine ve dualarına ihtiyacı var. Ailesi ve kendi adına buyuk talihsizlik ama yaşam icinde olan bu hadiselere goğus gereceğiz. Olaya bir başka taraftan hic bakmıyoruz. Cocuklarını mutlu etmek icin yapılan bir olayla ilgili başka turlu bir bakış acısına gerek yok. Nasibimizde 2020-2021 yılını hastanede gecirmek varmış. Keşke hep hastanede gecirseydik de Omar'a bir şey olmasaydı. Herkesin duyguları aşağı yukarı aynı. Bu sevgi dolu yaklaşımımız, gonulden isteğimiz bence yerini bulacaktır. Omar'a da manen muthiş bir destek olacaktır. O da bunun bilincinde."
Zamanın 29 yaşındaki oyuncu lehine işleyeceğini vurgulayan Fatih Terim, "Birkac gunluk analizler, doktorların testleri onun lehine işleyecektir. Guclu bir bunyesi var. İnanclı bir cocuk. Allah hepimizin yardımcısı olsun. İnşallah bir an evvel sağlığına kavuşur. Galatasaray oyuncusunu hicbir yerde kaybetmek istemez ama boyle bir hadisede de 'Talihsizliğe bak. Oyuncumuz eksildi.' demez. Bizim icin insan sağlığı, her turlu başarıdan ve sıralamadan onemlidir. Onun sağlığına kavuşması bizim icin yeterlidir. Onun eksikliğini hissediyoruz. Yoksa başka bir şeyi duşunmuyoruz. Acıkcası dunden beri iyi değiliz." ifadelerini kullandı.
Son donemde camia olarak zor sakatlıklar ve sağlık sorunlarıyla mucadele ettiklerinin hatırlatılıp, ruh halinin nasıl olduğunun sorulması uzerine Terim, şoyle konuştu:
"Benim ruh halim iyi olmak zorunda. Muhakkak ki başa gelen her şeyin daha ağırı, beteri vardır. Şartlar ne olursa olsun Allah'a şukretmek, isyan etmemek lazım. Bunun daha kotusu vardı. Bununla yetinmek ve bunun icin hamdetmek lazım. İki defa Emre'nin aynı yerden ayağı kırıldı, Muslera'nın bacağı kırıldı ama bunlar hayat icinde olan şeyler. Bunların daha ağırları, daha kotuleri, Galatasaray camiasını ve spor camiasını sarsacak daha buyuk hadiseler olabilirdi ama cok şukur olmadı. Demek ki olanla savaş vereceğiz. Hayatım boyunca oyle davrandım. Şukretmek lazım. Mevcudu yenmek icin bir an once uğraşmak lazım. Yoksa bu endişe ve kahır insanı moral olarak cok daha kotu yerlere goturur."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Emrah Oktay