Iğdır'da, sokağa cıkma kısıtlaması nedeniyle yiyecek bulmakta gucluk ceken hayvanlar icin cadde ve sokaklara mama bırakıldı.
Iğdır Belediyesi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Mudurluğu (DKMP) ekipleri ile Ulku Ocakları ve Turk Eğitim-Sen uyeleri, cadde ve sokaklara kedi ve kopekler icin mama, kuşlar icin de yem bıraktı.

Belediye Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Muduru Serdar Akuş, gazetecilere yaptığı acıklamada, boş kalan sokaklarda hayvanların yiyecek bulmakta zorlandığını belirterek, "Belediye olarak yemleme organizasyonu duşunduk. Destekleyen sivil toplum kuruluşlarına teşekkur ediyorum. Toplumun hepsinin aynı bilincle davranmasını bekliyoruz." dedi.
Kent sakinlerinden Merve Bayram ise sokak hayvanlarının ac kalmaması icin calışma yaptıklarını ifade ederek, "Benim de evde beslediğim hayvanım var. Ben onların sessiz kullar olduğunu duşunduğum icin yardıma muhtac olduğuna inanıyorum. Bu yuzden onlara yardım etmemiz gerekiyor. Bugun biz de bu etkinlikle sokak hayvanlarına yardım ediyor ve besliyoruz." diye konuştu.
Mama ve yem dağıtımının kısıtlama suresince devam edeceği bildirildi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Bulent Mavzer