ANTALYA'nın Manavgat ilcesi devlet hastanesinde Covid-19 hastalarının tedavilerinin surduğu yoğun bakım servisinde temizlik gorevlisi olarak calışırken hastalığa yakalanan Hasan Denizli (34), 17 gunun sonunda iyileşince aynı serviste calışmaya devam etti. Hasan Denizli, iyileştikten sonra 8 kez plazma bağışlayarak, 8 hastanın da iyileşmesine yardımcı oldu.
Manavgat Devlet Hastanesi'nde ağır Covid-19 hastalarının tedavi edildiği ve 'kırmızı alan' olarak nitelenen yoğun bakım servisinde gecen nisan ayında işci statusunde temizlik gorevlisi olarak calışmaya başlayan Hasan Denizli, 5 Ağustos tarihinde Covid-19 virusu kaparak hastalandı. Tedavisi once evde ardından aynı hastanenin yoğun bakım servisinde yapılan Hasan Denizli, 17 gun sonra tamamen iyileşerek taburcu edildi. Bir sure evinde dinlenen Denizli, yeniden işbaşı yaptığında kendi isteğiyle aynı yoğun bakım servisinde calışmak istediğini iletti.
8 KİŞİYİ HAYATA BAĞLADIHastane yonetiminin bu isteği kabul etmesiyle yoğun bakım servisinde calışmaya devam eden Hasan Denizli, Covid-19 hastaları icin hayati onemi olan kan plazması ihtiyacı olduğunu duyunca Turk Kızılayı Antalya Kan Merkezi'ne başvurdu. Her 10 gunde bir plazma veren Hasan Denizli, bugune kadar Covid-19 hastası 8 kişinin iyileşmesine yardımcı oldu.BAŞKA SERVİSE VERİLMEK İSTEMEDİManavgat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Cınar, fedakarlıkları dolayısıyla Hasan Deniz'e teşekkur plaketi verdi. Başhekim Cınar, "Gorevine dondukten sonra kendisine, 'Ağır rahatsızlık gecirdin. Seni izole servise değil de daha hafif bir yere alalım' dedik. Kendisi bize, 'Hocam ben Covid-19 hastalığının ne anlama geldiğini cok iyi biliyorum. Burada en ağır durumdaki hastalarla calışmak istiyorum, onlara yardımcı olmak istiyorum' deyince biz de anlayış gosterdik. Cok buyuk fedakarlık gostererek aynı serviste calışmaya devam etti" dedi.'HASTALARA YARDIMCI OLMAK İSTEDİM'Manavgat Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde yaklaşık 9 aydır calıştığını soyleyen Hasan Denizli ise şoyle konuştu: "Hastalığı cok ağır atlatmıştım. Hastane yonetimi beni başka bir servise vermek istedi, ancak ben bu hastalığı gecirdiğim, birebir yaşadığım icin hastalara yardımcı olmak istedim. Hastalara ne kadar iyi bakılırsa daha iyi oluyorlar. Serviste temizlik yapıyorum, yatan hastaların tum temizlikle ilgili işlemlerini yapıyorum. Ben hastaların neler yaşadığını ve ne durumda olduklarını bildiğim icin burada calışmaya devam ediyorum."Hastalığa yakalananların iyileşmesi icin Covid-19 rahatsızlığı gecirenlerin kan plazmasının onemli olduğunu ve buna ihtiyac duyulduğunu oğrendiğini anlatan Denizli, "Covid tedavimi tamamladıktan sonra plazma ihtiyacı olduğunu oğrendim. Bugune kadar 8 defa plazma verdim, 8 kişinin iyileşmesine yardımcı oldum. Bu cok iyi bir his. Bu hastalığı atlatan tum vatandaşları plazma vermeye davet ediyorum. İnsanları kurtarmak, yaşamalarını sağlamak guzel bir duygu" diye konuştu.