ozel acıklamalarda bulundu. Yeni takımıyla başarıyı yakalayacağını ifade eden Galatasaray ve A Milli Takım'ın eski yıldız golcusu Karan, "1'inci Lig'deki ilk takımım Menemenspor oldu. Oyun felsefemiz belli. Ben forvet oynamış adamım. Golcu adamın takımı da golcu olacak, ofansif olacak, baskılı futbol oynayacak" dedi.Menemenspor'la bircok oyuncuyu Turk futboluna armağan edeceklerini soyleyen Umit Karan, "Benim kariyerimde Menemenspor başlangıc oldu. Daha once yurt dışında takım calıştırmıştım. Yonetim kurulu uyelerimize teşekkur ediyorum. Genc bir takımımız var. Burada onemli olan Turk futboluna oyuncu kazandırmak. Hem yetiştirici olup hem de ligde başarılı olmayı hedefliyoruz ancak bunlar kolay şeyler değil" şeklinde konuştu.
Menemenspor'la onemli başarılara imza atacaklarını ifade eden 44 yaşındaki calıştırıcı, "Cok genc ve yetenekli oyunculara sahibiz. Biraz daha tecrubelenmeleri gerekiyor. Bu deneyimi onlara biz vereceğiz. İlk macıma Adana Demirspor deplasmanında cıkacağız. Kendi memleketimde ilk macıma cıkıyorum. Benim icin guzel bir duydu. Kolay bir mac olmayacak, ardından 20 gunluk bir devre arası surecimiz var. Takıma istediklerimizi yansıtmak istiyorum" acıklamasını yaptı.FUTBOLCULAR İCİN VİTRİN ŞANSIKoronavirus salgının herkesi olumsuz etkilediğini değinen Umit Karan, "Oyuncu kovid oluyor, 14 gun sahalardan uzak kalıyor. Antrenman yapamıyor, sadece bisiklet cevirebiliyor. Ancak insanlar bu surecte sokak kısıtlamalarıyla evlerinde olduğu icin genellikle mac seyrediyor. Futbolcular icin bu donem bir vitrin şansı. Futbol sevmeyen insanlar bile mac seyredebiliyor cunku bir tek futbol var" diye konuştu. BİZİM LİGİMİZ SUPER LİG'DEN ZOR Mucadele ettikleri ligin Super Lig'den cok daha zorlu bir lig olduğunu soyleyen Umit Karan sozlerini şu şekilde surdurdu: "Bu ligde herkes bir hedefin peşinde. Duşmeme, Play-Off oynama, şampiyon olma peşinde. Her şey parayla olmuyor. Genclerle başarı olur. Her takımın şansı eşit. Şu takım favori diyemem. İzmir futbolu guzel bir cakış yakaladı. Goztepe'nin Super Lig'de olması, Altınordu'nun yetiştiriciliği, Altay'ın başarısı ve Menemenspor'un da yetiştirici kimliği ile on planda yer alması cok onemli. İzmir futbolu cok gelişiyor. Takım sayısının fazla olması seyirciyi bolse de İzmir futbolu ilerledi. Super Lig'de ise takımlarımız Avrupa'da başarı yakalayamıyor. Bunun en onemli nedeni cok transfer yapılması. Oyuncu yetiştirilmiyor. Buyuk takımlar da da yok. Sadece son donem Trabzonspor bunu başardı."
- Karan