Hatay'da 16 gun icerisinde annesi, babası ve ablasını yeni tip koronavirus (Kovid-19) nedeniyle, diğer ablasını da kanser nedeniyle kaybeden Akcurun İlkokulu Muduru Cevdet Alkan, yakalandığı koronavirusu yense de gecirdiği zor gunlerin acısını yaşıyor.
Cevdet Alkan (56), kanser tedavisi goren 61 yaşındaki ablasının hayatını kaybetmesinin ardından anne ve babasının Kovid-19'a yakalandığını oğrendi. 90 yaşındaki babasını bir sure sonra Kovid-19 nedeniyle kaybeden Alkan, daha sonra kendisi de viruse yakalandığı icin izolasyona girdi.

Babasının olumunden 2 gun sonra Alkan'ın 86 yaşındaki annesi de Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. İzolasyonda olduğu icin cenaze torenine gidemeyen Alkan, kısa sure sonra da 63 yaşındaki diğer ablasının Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği haberini aldı.
Alkan, AA muhabirine, 16 gun icerisinde ailesinden 4 kişiyi kaybetmenin uzuntusunu gozyaşları icerisinde anlattı.
9 gunde Kovid-19'dan 3 yakınını kaybetti
Kısa sure icinde 3'u Kovid-19'dan olmak uzere 4 yakınının yaşamını yitirdiğini belirten Alkan, şunları soyledi:
"20 Kasım'da kucuk ablamı kanser nedeniyle kaybettim. Henuz bunun acısı tazeyken 24 Kasım'da babam rahatsızlandı ve hastaneye goturduğumuzde koronaviruse yakalandığını oğrendik. Bu sırada 3 gun sonra da annem rahatsızlandı. Onun da testi pozitif cıktı. 27 Kasım'da babam hayata gozlerini yumdu. Onu toprağa henuz yeni vermiştik, ondan 48 saat sonra da annemi kaybettik. Bu sırada benim de testim pozitif cıktığından anneme son gorevimi yapamadım. Bu cok acı verici bir durum. Onunla vedalaşamadım bile. Birkac gun sonra da 5 Aralık'ta Kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldırdığımız diğer ablam hayata gozlerini yumdu. Kendi canımdan 4 kişinin vefatını izledim, caresizlik icerisinde hicbir şey yapamamanın acısını yaşadım. Bu oyle bir acı ki annemin bile cenazesine katılamadım, ona veda etme şansım olmadı."
"Anneme son vedayı edemedim"
Kendi hastalık surecinin cok ağır gecmediğini anlatan Alkan, sozlerini şoyle surdurdu:
"İlaclarım hemen geldi, onları kullandım. Bende hicbir semptom olmamasına rağmen bu sure insanı yıpratıyor. Dort duvar arasında surekli kafanızda kuşkular oluyor. Hem fiziksel hem de ruhsal cokuntu yaşıyorsunuz. Sonunda ne olacak diye korkuyorsunuz. Karantina surecinde, sevdiğin insanların sana ihtiyacı varken onların yanında olamamak cok acı veriyor. Hastayken yanına gidemiyorsunuz, olum olsa cenazelerine katılamıyorsunuz. Anneme son vedayı edemedim. Bir şey yapamamak cok acı verdi."
Alkan, insanlara hastalığa karşı tedbirleri gevşetmemesi onerisinde bulunarak, "Bu hastalığı onemseyin. Kendinizi, sevdiklerini korumak adına, gerekli tedbirleri alın. Bana, aileme bir şey olmaz duşuncesiyle hareket etmeyin. Size bir şey olmayabilir ancak yanına girip cıktığınız anne ve babanızın ağır bir hastalık gecirmesine hatta olumune sebep olabilirsiniz. Bunun pişmanlığını omur boyu yaşayabilirsiniz." ifadesini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Erdal Turkoğlu