MUŞ'ta doğuştan işitme engelli Tolga (6) ve Muhammed Olcan (7) kardeşler, Kızılay'ın desteği ile alınan cihazlar sayesinde ilk defa duymanın mutluluk ve şaşkınlığını yaşadı. 2 kardeş ilk kez duymanın sevincini elleri ile kulaklarına vurarak gosterdi.
Muşlu Akide ve Omer Olcan ciftinin cocukları Tolga ve Muhammed, işitme engelli olarak dunyaya geldi. Muş Devlet Hastanesi'nde doktorlar, cocukların alınacak cihazla duyabileceklerini belirtti. 2 cocuğu icin gerekli olan 4 cihazın fiyatının 15 bin TL olması uzerine baba Omer Olcan, Turk Kızılay'ına muracaat etti. Turk Kızılay'ı Yonetim Kurulu Uyesi Cengiz Koc, kurumda misafir ettiği Tolga ve Muhammed'e işitme cihazlarını teslim etti. Gorevlinin yardımıyla takılan cihazlar sayesinde duymaya başlayan 2 kardeş buyuk şaşkınlık yaşadı. Kardeşlerin duygulandıran o anki heyecanları, basın mensuplarının kameralarına yansıdı. Elleri ile kulaklarına vuran kardeşler, duydukları seslere karşı hem şaşırdı hem de mutlu oldu.
Turk Kızılay'ının ulke genelinde olduğu gibi Muş'ta da, işitme cihazı ihtiyacı bulunan cocuklara yonelik desteğinin surduğunu soyleyen Turk Kızılay'ı Yonetim Kurulu Uyesi Cengiz Koc, "Muhammed ve Tolga Olcan kardeşlerin babası Omer beyin muracaatı ile cocukların işitme cihazlarını getirdik. İşitme cihazlarını yetkili firma personeli tarafından iki kardeşin kulaklarına taktık. İşitme cihazlarını cocukların kulaklarına takarken, ilk sesi, ilk sesimizi duymaları, reaksiyon gostermeleri ve gozlerindeki o parıltı ile bizlere verdikleri o merhamet, sevgi ışığını unutmamız mumkun değil. Hakikatten boyle 6- 7 yaşındaki bir cocuğun ilk sesi sizden dinlemesi, size karşı o minnet duyguları gostermesi bizi inandırmaz mutlu kılıp, duygulandırdı" dedi.
'EVE GİDİP, EŞİME SURPRİZ YAPACAĞIZ'Cocuklarının sevincine ortak olan baba Omer Olcan ise Turk Kızılay'ına ve emeği gecen herkese teşekkur etti. Cocukları ile birlikte eve gidip, eşine surpriz yapacaklarını anlatan Olcan, "Cocuklarım Muhammed ile Tolga, doğuştan işitme engelli oldukları icin şu ana kadar konuşup, duyamıyorlardı. Turk Kızılay'ına başvuru yaptım. Turk Kızılay'ı cocuklarımın cihazlarını karşıladı. Şu an cok mutluyuz, cok mesuduz. Şimdi cocuklarımla birlikte eve gidip, eşime de ayrı bir surpriz yapacağız. Teşekkur ederim Turk Kızılay'ına, bu yaptıkları iyilik ve guzellikten dolayı" dedi.Ote yandan, Turk Kızılay'ı Yonetim Kurulu Uyesi Cengiz Koc, iki kardeşe ceşitli hediyeler de verdi.