Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazarken yaşadıklarını konu alan "Akif" filminin cekimleri onceki gun tamamladı. Yavuz Bingol, Fikret Kuşkan, Ruhi Sarı, Mine Cayıroğlu, Murat Han, Atılay Uluışık, Yenikoy Fuat Paşa Yalısı'nda gercekleşen son gun cekimde basın mensuplarını ağırladı.
Mehmet Akif Ersoy'u canlandıran Yavuz Bingol, rolu icin bazı Arapca kelimeleri oğrendiğini acıklamasının ardından yapılan eleştirilere yanıt verdi: "Sosyal medyada yazılanlar zıvanadan cıktı. Mehmet Akif'in ruhunu incittiler. Gunumuzde yaşayan yakınlarını uzduler.
Benim ne cahilliğim kaldı ne başka bir şeyim. Daha gosterime cıkmamış bir filmi bu kadar eleştirmek doğru değil. Filmdeki Arapca vurguların diksiyonunu nasıl doğru yaparım diye İlahiyat Fakultesi'nden bir hocaya danıştım.
Sanki Mehmet Akif'in vaazlarını Arapca verdiğini, Turkce değil de Arapca konuştuğunu sanıyormuşum, bu kadar cahilmişim gibi bir ton şey yazıp cizdiler. Yapılan buyuk haksızlık."
Buyuk bir titizlikle calıştık
Mustafa Kemal Ataturk'u canlandıran Fikret Kuşkan ise "Uydurulmuş ya da sonradan yazılmış bir hikayeyi anlatmıyoruz. Hepimiz cok buyuk sorumluluk altına girdik. Buyuk bir titizlikle calıştım. Tarihi belgeleri tekrar tekrar okuyarak bir yol aldık" acıklamasını yaptı.
İstanbul'un yanı sıra Ankara, Kastamonu ve Konya'da kurulan setlerde cekilen film, İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabul edilişinin 100. yıl donumu olan 12 Mart 2021'de vizyona girecek.
Kaynak: Hurriyet