Galatasaray Kulubu İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, yeni yıl kutlaması sırasında elindeki havai fişeğin patlaması sonucu yaralanan sarı-kırmızılı futbolcu Omar Elabdellaoui'nin durumunun gozlerinin yıkanmasından sonra netleşeceğini soyledi.
Albayrak, Norvecli futbolcunun tedavi altına alındığı Ulus'taki Liv Hospital'da basın mensuplarına acıklamada bulundu.
Olayı duyar duymaz hastaneye geldiklerini aktaran Albayrak, "2020 yılının son dakikalarında talihsiz bir olay yaşadık. Hepimiz cok uzulduk." diye konuştu.
Norvecli sağ bekin bilincinin acık olduğunu aktaran Abdurrahim Albayrak, "Omar evindeyken elinde havai fişek patladı. Net bir şey meydana cıkması icin gozlerinin ici yıkanacak. Butun doktor arkadaşlar ellerinden geleni yapıyor. Gozleri yıkandıktan sonra netice ortaya cıkacak. Kendisi konuşuyor. Doktorlara cevap verebiliyor. Şanssız bir kaza gecirdik. 2020 butun dunyaya şanssız bir yıl olarak geldiyse, Galatasaray olarak da son dakikada şanssız bir olay yaşadık. Allah beterinden korusun." ifadelerini kullandı.
Albayrak, 29 yaşındaki oyuncunun bilincinin acık olduğunu yineleyerek, "Kendisiyle konuştum. Bana 'Cok teşekkur ediyorum.' dedi. Evine de ailesine yardımcı olmak icin kulupten arkadaşlar gitti. Kulup olarak elimizden geleni yapacağız. O bizim canımız, ciğerimiz. Bu akşam icimiz yandı." şeklinde goruş belirtti.
Albayrak, Norvecli futbolcunun ambulanstaki fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılmasıyla ilgili, "Sitenin ambulans gorevlisi fotoğraf cekerek sosyal medyada paylaşıyor. Ayıptır, gunahtır. Bu insanın 3 cocuğu var, Galatasaray'ın 30 milyon taraftarı var. Arkadaşımızın ulkesinde binlerce seven insan, ailesi ve dostları var. Hangi vicdan boyle bir fotoğrafı servis edebilir? Ayıp, gunah değil mi? Bu olayın sonuna kadar takipcisi olacağız. Bunun peşini bırakmayacağız." değerlendirmesinde bulundu.