MERSİN Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde koronavirus yoğun bakımlarında yeni yılı calışarak karşılayan sağlık calışanları, 4 gunluk kısıtlamada evde kalanlara, maske, sosyal mesafe ve hijyen uyarısında bulundu.
Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım gorevlisi hemşireler Ayşe Nur Peksoy Şahin (24) ile Mustafa Can (30), yeni yıla girerken daha sağlık bir yıl icin herkesten fedakarlıkta bulunmalarını istedi. Koronavirus Yoğun Bakım Servisi'nde 1 yıldır gonullu calışan 5 yıllık hemşire Ayşe Nur Peksoy Şahin, 9 aydır pandeminin en başından bu yana gonullu olarak yoğun bakımda calıştığını belirterek, "Bu surec cok zor bir surec. Yeni yıl da bizim icin umut, sağlık, huzur, en cok da kovidin gitmesini istiyorum. Bu nedenle evde eşimle bile izolasyon kurallarına uyuyoruz. Temennim insanlar biraz daha duyarlı olsun. Bizler Kovid Yoğun Bakımda calışırken, şifa dağıtırken şu anda evlerinde yeni yılı karşılarken lutfen sosyal mesafelerine dikkat etsinler, maske ve hijyen kurallarına uysunlar ki gelecekte sağlıklı gunler bizi beklesin" dedi.

Koroner Yoğun Bakım Unitesi'nde calışan 10 yıllık hemşire Mustafa Can da, yaklaşık 9 aydır gonullu olarak gorev yaptığını ifade ederek, "Hastalığın bitmesi icin insanların kurallara, sosyal mesafeye, hijyene dikkat etmesi icin cağrıda bulunmak istiyorum. Bu dikkat bizim calışmamızı daha da rahatlatacaktır" diye konuştu.Sağlık mesleğinin tatilinin olmadığını kaydeden Mustafa Can, "Resmi tatiller olmak uzere insanların yılbaşını karşıladığı bugunde bizler burada nobetteyiz. Evdeki insanların ozellikle kapalı ortamlarda bir araya gelmemeleri, mesafeye dikkat etmeleri hem bizim icin hem onlar icin en iyisi olacaktır. Mesafe, hijyen bunlar olmadığı takdirde bu hastalık bitmeyecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Mustafa ERCAN