Kim Milyoner Olmak İster yarışması Yılbaşı ozel programına bazı unluler konuk olacak. Bu unlulerden birisi de Emel Muftuoğlu. Peki Emel Muftuoğlu kimdir, nereli, kac yaşında, yarışmadan ne kadar para kazanacak? Hangi soruda elendi acıklandı mı?
[h=3]KİM MİLYONER OLMAK İSTER YILBAŞI OZEL PROGRAMI NE ZAMAN?[/h]Kim Milyoner Olmak İster Yılbaşı Ozel programı 31 Aralık Perşembe akşamı saat 20:00 'da başlayacaktır.

[h=3]EMEL MUFTUOĞLU KİMDİR?[/h]Emel Muftuoğlu 14 Ekim 1961'de İzmir'de doğmuştur. Pop şarkıcısı ve oyuncudur.
Anne tarafı Merdivenci ailesine mensup, aslen Afyonkarahisarlı olan Emel, babasının asker olması nedeniyle ilk ve orta oğrenimini farklı şehirlerde tamamladı. Meşhur olmadan once, yıllarca Afyonkarahisar TEK gorevlisi olarak calıştı.
1985 yılında profesyonel muzik hayatına ilk adımını Guneş Gazetesi'nin actığı muzik yarışmasında birincilik alarak attı. Aynı yarışmada ikincilik alan Erdal Celik'le bir ikili oluşturma kararı aldı. Emel-Erdal ikilisi, Atilla Ozdemiroğlu'nun kurdugu ART'den 1985 yılında "Oyle Bir Aşk" ve 1988 yılında da "Alaturka Benim Canım" isimli iki album cıkardı.
Emel'in Erdal ile muzikal ortaklığına son vererek solo kariyerine başlaması 1989 yılında gercekleşti.
Şahin Ozer Plak'la anlaştı ve 25 Eylul 1990 tarihinde bu muzik yapım firmasından yayınlanan "Karlar Duşer" isimli albumuyle iyi bir satış rakamı yakaladı. Albumdeki şarkılardan "Hangimiz?" haricindekiler Yunan şarkılarına Turkce soz yazılarak yapılmıştı. Ardından 5 Eylul 1992 tarihinde yayınlanan ikinci albumu "Faka Bastın" geldi. İlk albumdeki başarıyı aratmadı ve daha buyuk satış rakamlarına ulaştı. Muzik tarihinde billboardu yapılan ilk album olan "Faka Bastın"ın aynı adlı şarkısının klibini Sinan Cetin yonetti. O yıla kadar klipleri hep televizyon yonetmenleri cekiyordu. İlk defa bir sinema yonetmeni bir kliple izleyici karşısına cıkmıştı. "Faka Bastın" bir Şehrazat şarkısıydı. Bundan iki yıl sonra 12 Mayıs 1994 tarihinde Emel'ce isimli ucuncu solo albumu piyasaya cıktı. Bu albumun fotoğrafları ve imajı Fransa'da gercekleştirildi. "Korkuyorum", "Deli Et Beni", "Yeter" ve "Cal Beni" adlı şarkılar hit oldu. "Korkuyorum" klibi İlknur Bozkurt ile beraber cekilmişti ve lezbiyenlik teması işlenmişti. Bu, o zamanın Turkiye'si icin cok buyuk bir girişimdi.
"Emel'ce" den bir yıl sonra 20 Ocak 1995 tarihinde Emel yine bir ilke imza attı. Sezen Aksu ile tanışan ve ondan iki şarkı alıp "Hovarda" adlı teklisini yapan Emel, gelmiş gecmiş en cok satan, hatta albumlerden bile daha cok satan bir tekliye imza atmış oldu. MTV Avrupa'nın ulkeler arası duzenlediği bir video klip yarışması olan "Euro Video Grand Prix"te Turkiye'nin uc adayı arasında ipi goğusleyerek finale katılmaya hak kazanan Abdullah Oğuz imzalı "Hovarda" klibi 16 ulke arasında 51 puanla yarışmanın yedincisi oldu. Klipte, Deniz Arcak ve Seray Sever gibi unluler de yer almıştı.
1995 yılının Aralık ayında Emel hayranlarının karşısına yapımcılığını Sezen Aksu'nun, duzenlemelerini ise Onno Tunc ve Murat Yeter'in ustlendiği "Ruhun Duymaz" albumu ile cıktı. Hit olmaya aday "Bir Umit Doğmaz mı?", "Her Gece" ve muziği Ercan Saatci'ye ait olup sonrasında Saatci'nin de seslendirdiği "Sakatlık Bende" gibi şarkılara rağmen 150.000 tirajının altında kalan album buyuk hayal kırıklığı yarattı.
"Ruhun Duymaz" albumunun ardından 28 Mayıs 1998 tarihinde "Bana Ozel" cıktı. Albumde Nazan Oncel, Bendeniz gibi ilk defa şarkı aldığı yorumcuların şarkıları da yer aldı. "Bana Ozel" hayranlarının dinleye dinleye bıkmadığı bir album olurken albumdeki Şehrazat şarkıları biraz geri planda kalmıştı.
İki yıl sonra yine ilginc bir albumle merhaba dedi Emel. "Mucize" 2000 yılının Mart ayında piyasaya cıktı. "Gel Gunaha Girelim" adlı Sezen Aksu şarkısı tum dillere pelesenk olmuştu. Bu albumde de ilkler vardı. Serdar Ortac ve Doğuş'tan şarkı alan Emel, eski albumlerindeki şarkılardan "Kal Benimle" ve "Cal Beni"yi tekrar seslendirmiş, ustelik "Kal Benimle"de sanatcı kızı Cağrı'yla duet yapmıştı. "Mucize" adlı Sezen Aksu şarkısının klibi MTV'de yayınlanırken aynı adlı album Turkiye'de İnternet erişimi yuklenerek promosyonu yapılan ilk CD olmasıyla da dikkat cekti. Ayrıca 2000 yılında Emel sadece yorumcu kimliğiyle değil, Ozer Plak'ın pop muzik sanatcılarının art direktoru olarak da calışmalarına devam ediyordu. Ferda Anıl Yarkın "Yaralıyım", Deniz Seki "Anlattım", Murat Başaran "Azıcık Ucundan", Fulden Uras "Birileri Gelse" gibi albumlerin kaset kapaklarından promosyon (televizyon, radyo, basın) calışmalarına her şeyiyle bizzat kendisi ilgilenmeye başladı.
22 Kasım 2002 tarihinde "Arabesk" albumu cıktı. Sessiz sedasız cıkan bu albumdeki şarkıların neredeyse tamamı Emel'in keşfettiği Alper Narman-Fettah Can ikilisine aitti. Bu ikili daha sonra bir suru isme şarkı verdi. Albumde yer alan "İllallah" adlı Sezen Aksu şarkısı, "Kader" ile birlikte radyolarda en cok calınan şarkılar arasına girdi.
Aslında bir tekli cıkarmak istediği 15 Aralık 2004 tarihinde Emel, Sezen Aksu'nun ısrarıyla bu projeyi albume donuşturdu. "Yaz Geldi" ve "Zorlama" tekli cıkacak diye radyolara verilmiş ve butun yaz boyunca calmıştı ama album yeni yıla yaklaşırken cıktı. Yapımcılığını yine Sezen Aksu'nun ustlendiği "Cok Ayıp" Muftuoğlu'nun yakın arkadaşlarını buluşturan bir album oldu. İzel, Deniz Seki ve Işın Karaca gibi isimler albumun vokallerinde yer aldı.
Muftuoğlu'nun 25 Mayıs 2007'de cıkan "Eğlenilecek Kızlar Evlenilecek Kızlar" EP'si cok sayıda gazeteye haber konusu oldu. EP'de Sezen Aksu'ya ait şarkılarla, Sude Demir'in, Eda-Metin Ozulku ciftinin ve Kenan Doğulu'ya vokalistlik yapmış olan Sıla Gencoğlu'nun da birer şarkısı yer aldı.
2016 yılında Best Of albumu "Emel ile Yeniden"'i cıkardı.
TV programları, diziler, filmler :
Emel ilk olarak 1991 yılında Star TV'de yayınlanan yonetmenliğini Funda Aras'ın yaptığı, senaryosunu Necef Uğurlu'nun yazdığı "Şen Dullar" adlı TV dizisinde oynadı. Bir sonraki oyunculuk denemesini ise 1995 yılında Sinan Cetin'in yazıp yonettiği "Bay E" filminde yaptı.
2003 yılında Talat Bulut ile baş rolunu oynadığı "Aşk Olsun" Kanal D ekranında yayınlanmaya başladı. Yonetmenliğini Yasemin Turkmenli'nin yaptığı, senaryosunu Mustafa Uğur Yağcıoğlu'nun yazdığı dizi yuksek izlenme oranlarına erişti. Dizi bittiğinde ise diziye hala cok yoğun bir ilgi vardı ve sevenleri surekli "Neden bitti?" diye sordu.
Emel son olarak 2005 yılında Show TV de kısa sure yayınlandıktan sonra yayından kalkan yonetmenliğini Kartal Cidamlı ve Ersoy Guler'in yaptığı, senaryosunu İnci Ulucay'ın yazdığı "Sessiz Gece" adlı dizide rol aldı.
Bunların dışında uzun yıllar TRT, atv, TV8 ve 360 tv'de Emelce, Kanal D'de Emel Icgudu, TGRT'de İdil Celiker ile Emelce Sabahlar ve 2008 yılının yaz aylarında Şafak Sezer'le birlikte Cifte Kavrulmuş adlı tv programlarını yaptı. 2004 yılının Eylul ayında Deniz Seki ile birlikte sabahları Kadınca Carkıfelek programını sundu, ancak program kısa omurlu oldu.
Star TV'de yayınlanan Son Ağa dizisinde Tamer Karadağlı'yla başrolde yer aldı. TRT'de Ahmet Uğurlu ile birlikte "Zoraki Başkan" adlı dizinin başrolunde oynadı. 2013 yılının Eylul ayından itibaren FOX'ta yayınlanan Cocuklar Duymasın adlı dizide rol almıştır.
Albumleri:
Karlar Duşer, (25 Eylul 1990)
Faka Bastın, (1992)
Emel'ce, (1994)
Ruhun Duymaz, (1995)
Bana Ozel, (1998)
Mucize, (2000)
Arabesk, (2002)
Cok Ayıp, (2004)
Emel ile Yeniden, (2016)
Teklileri, EP'leri :
Hovarda, (1995)
Eğlenilecek Kızlar Evlenilecek Kızlar (EP 25 Mayıs 2007)