İcişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, yılbaşı tedbirleri kapsamında 3 bin 890 uygulama noktasında trafik denetimi yapıldığını bildirdi.
Erdil, Aksaray'da Bolge Trafik Denetleme Şube Mudurluğu onundeki trafik kontrol noktasını ziyaret ederek, Vali Hamza Aydoğdu'dan calışmalara ilişkin bilgi aldı.

İcişleri Bakanı Suleyman Soylu'nun talimatları doğrultusunda, kara yollarında yoğunluğun olacağı zamanlarda sahaya cıktıklarını belirten Erdil, kendisinin de bu kapsamda Aksaray'a geldiğini aktardı.
Sahada denetim yapan guvenlik guclerine moral verdikleriniz, motivasyonlarını artırdıklarını ifade eden Erdil, şunları soyledi:
"Bugun malumunuz yılbaşı. Hep beraber 2021'e hazırlanıyoruz. Bakanımız Suleyman Soylu başta olmak uzere, tum bakanlık yetkilileri de başka yerlerde. Yılbaşında 3 bin 890 uygulama noktasında denetimler yapılmakta. Polisimiz, jandarmamız ve sahil guvenlik ekiplerimizle hep beraber, vatandaşımızın guvenliğini sağlamak, yılbaşında oluşabilecek risklerin onlenebilmesi icin gorev başındayız. Ben bu cercevede arkadaşlarla beraber Aksaray'a geldim. Buradan da Konya'ya gececeğiz. Valilerimizle, alanlarda gorev yapan kolluk kuvvetlerimizi yerlerinde, uygulama noktalarında ziyaret edeceğiz. Bu vesileyle 2021 yılının ulkemize, vatandaşlarımıza ve topyekun tum insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Yaşadığımız bu salgın sorunundan da kurtulmamız icin dua ediyorum."
Acıklamanın ardından Erdil ve Vali Aydoğdu, arac suruculerine trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Zekeriya Karadavut