İCİŞLERİ Bakanı Suleyman Soylu, yeni yıl mesajında, virus salgını ve afetlerle gecen bir yılın geride bırakıldığını ifade ederek, "Şehirde virusle, dağda PKK virusuyle mucadele ettik. Aziz milletimizin yeni yılını tebrik ediyor, butun vatandaşlarımız icin sağlık, huzur, bereket ve tukenmek bilmeyen bir umut vesilesi olmasını yuce Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.
İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, yeni yıl icin bir mesaj yayımladı. Bakan Soylu, insanın olduğu yerde, umudun hep olacağını belirterek, "Bardağın dolu tarafına bakmak gibi, virus salgını ve afetlerle gecen 2020 yılına da gelişleriyle yuzumuzu gulduren minik bebekleri, sporcularımızın uluslararası başarılarını, Ayasofya Camisi'ne kavuşmamızı, Karabağ ve Doğu Akdeniz'deki başarılarımızı hatırlayarak bakmak, daha iyi bir secenek olsa gerek. Butun dunyayı tesiri altına alan Covid-19 salgını, butun sistemler uzerinde tıkanıklığa sebep olmasına rağmen, yine de bizleri hedeflerimizden ve yapmamız gerekenlerden asla vazgeciremedi" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleriyle calışmaları kesintisiz surdurduklerini kaydeden Soylu, "Elbette ki kolay olmadı. Guclu bir liderlikle, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan aldığımız destek ve motivasyonla; asayiş, teror orgutleriyle ve uyuşturucu ile mucadele, trafik guvenliği gibi butun başlıklarda gosterdiğimiz gayreti, salgını bahane etmeden kesintisiz surdurduk. Buna yonelik personel kapasitemize, teknik donanım kapasitemize, istihbarat kapasitemize, dijital alt yapılarımıza, siber guvenliğimize cok ciddi yatırımlar yapmaya devam ettik. Guvenlik birimlerimiz arasındaki entegrasyon, bilgi ve kapasite paylaşımına ağırlık verdik ve bu adımlarımız neticesinde pek cok alanda rakamlara yansıyan olumlu sonucları bu yıl da gorduk, doğru işlerimizi trendlere cevirmeyi bu yıl da surdurduk" dedi."Virus salgını yeni bir tecrubeydi. Şok edici hızla cevremizi saran, kayıplar verdiren bir surecti. Belki sarsıldık ama asla yıkılmadık ve durmadık" diyen Soylu, mesajına şoyle devam etti: "Cok şukur kimseye muhtac olmadan, hatta başkalarına yardım ederek; dunyada orneği olmayan Vefa Sosyal Destek Grupları ile market alışverişlerini dahi vatandaşlarımızın ayağına goturup, toplamda 19 milyon hizmet ifa ederek, sureci en az zararla atlatmaya gayret ettik. Şehirde virusle, dağda PKK virusuyle mucadele ettik. PKK'yı da, Koronavirusunu de inşallah cok kısa bir surede sıfırlayacağız. Deprem, sel, cığ afetleri de ust uste geldi ama hicbirisinde aciz kalmadık. Kayıplarımızın acısını, birlik olmanın verdiği gucle kullendirmeye calıştık. Cenab-ı Hak tum şehitlerimize, afetlerde ve virus salgınında kaybettiğimiz tum vatandaşlarımıza rahmet eylesin, gazilerimize ve tum yaralılarımıza acil şifalar versin. Nihayetinde bir yılın daha sonuna ulaştık. 2 bin 200 yıldır bir devlet catısı altında ve bir millet olarak yaşamaya alışmış insanlar olarak, cocuklarımıza guzel bir dunya mirası bırakmak icin yeni bir yıla adım atıyoruz. Aziz milletimizin yeni yılını tebrik ediyor, butun vatandaşlarımız icin sağlık, huzur, bereket ve tukenmek bilmeyen bir umut vesilesi olmasını yuce Allah'tan niyaz ediyorum."
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı