Tekirdağ Namık Kemal Universitesi (NKU) Rektoru Prof. Dr. Mumin Şahin ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yonetim Kurulu Başkanı Cengiz Gunay yeni yıl mesajı yayımladı, Suleymanpaşa Belediye Başkanı Cuneyt Yuksel vatandaşların yeni yılını kutladı.
Prof. Dr. Şahin, mesajında, dunyada buyuk değişim ve donuşumlerin yaşandığı ve pandemiye karşı kuresel bir mucadelenin verildiği zorlu bir yılın geride bırakıldığını belirtti.
Hayatın her alanında olduğu gibi bu surecte eğitim-oğretim faaliyetlerini de etkileyen durumu hep birlikte yaşadıklarını aktaran Şahin, şunları kaydetti:
"Sırf bu yuzden evlerimize kapanmak zorunda kaldık ve uzaktan oğretim faaliyetlerini devreye soktuk. Universitemiz, 2020'de olduğu gibi 2021'de de ulkesine, bolgesine ve şehrine hizmet etmeye; atılımlarını surdurerek eğitim-oğretimde adından soz ettirmeye devam edecektir. Başta, bu uğurda ozveriyle calışan personelimiz ve geleceğe umutla bakmamıza vesile olan sevgili oğrencilerimiz olmak uzere, tum milletimizin yeni yılını en icten dileklerimle kutlarken, yeni yılın tum insanlara sağlık getirmesini, insanlığa guzel ahlakı yaşatarak kalplerde mutluluğu daim kılmasını dilerim."
TSO Yonetim Kurulu Başkanı Gunay, tum dunyanın 2020'de zor bir sınav verdiğini ve zor bir yılı geride bıraktığını bildirdi.
2020'nin pandemiyle, ekonomik daralmayla, sağlık endişeleriyle ve doğal afetlerle karşı karşıya kalınan bir sene olduğunu aktaran Gunay, şunları kaydetti:
"Yılın ilk gunleri, geleceğe umutla baktığımız donemlerdir. Yeni yıla da Kovid-19 aşılarının başarıya ulaşması umuduyla giriyoruz. En zorlu sureci geride bıraktığımıza inanıyorum. Virus salgını, sağlığımızı tehdit etmesinin yanı sıra kuresel ekonomide de radikal değişikliklere yol actı. 2021, hem 2020'nin yaralarını hep birlikte saracağımız hem de yaşanan değişim surecine ayak uydurabilenin devam edeceği, buyuyeceği, gelişeceği bir yıl olacak. Bu duygu ve duşuncelerle 2021 yılının başta sağlık olmak uzere herkese mutluluk, huzur ve bol kazanc getirmesini diliyorum."
Suleymanpaşa Belediye Başkanı Yuksel ise ilceye bağlı Muratlı Caddesi'nde esnaf, kamu kurumları ve işletmelere ziyaret gercekleştirerek vatandaşların yeni yılını kutladı.
Belediyeden yapılan acıklamaya gore Yuksel, ziyaret esnasında vatandaşlara kırmızı gul dağıtırken, esnafa ise belediyenin calışmalarının yer aldığı kitapcık hediye etti.
2021'in sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yıl olması dileğinde bulunan Yuksel, "Vatandaşlarımızla kucaklaştığımız, yatırımlarımızın acılışlarında bir araya geldiğimiz, Suleymanpaşa'mızın hak ettiği gorunume kavuştuğu bir yıl olacak. Şimdiden tum hemşehrilerimizin yeni yılını kutluyor, sağlıklı ve mutlu nice yıllar diliyorum." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhammet Mutaf