Turkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Ustundağ, 2020 yılında Turk voleybolu adına onemli başarılar kazanıldığını dile getirdi.
Ustundağ, yayımladığı yeni yıl mesajında, 2020'nin yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını nedeniyle zorlu gectiğine işaret etti.
Voleybolda elde edilen başarılara dikkati ceken Ustundağ, "Bu yıl pandemi sureci ne kadar zorlu gecmiş olsa da Turk voleybolu adına sevindirici pek cok onemli başarıya imza attık. Tum paydaşları ile voleybol ailesi, bu yıl elde ettiği başarılarla bir kez daha ulkemizin en başarılı takım sporu olmaya devam etti." değerlendirmesinde bulundu.
Ustundağ, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın 7-12 Ocak 2020 tarihlerinde Hollanda'nın Apeldoorn kentinde duzenlenen 2020 CEV Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri'nde tarihi bir başarıya imza attığını hatırlatarak, şoyle devam etti:
"Elemelerden şampiyon olarak cıkan 'Filenin Sultanları', 2012 yılının ardından 2. kez bu başarıyı tekrarladı ve Tokyo Olimpiyatları'na katılma hakkı elde etti. 19 Yaş Altı Kız Milli Takımı'mız, 22-30 Ağustos 2020 tarihlerinde Hırvatistan ve Bosna Hersek'in ev sahipliğinde duzenlenen Avrupa Şampiyonası'nı birincilikle tamamlayarak bizleri gururlandırdı. Genc sultanlarımızın elde ettiği şampiyonluğun 30 Ağustos Zafer Bayramı'na denk gelmesi bizlerin ayrıca goğsunu kabarttı. 17 Yaş Altı Kız Milli Takımı'mız, Karadağ'ın ev sahipliğinde duzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda ulkemize gumuş madalya kazandırma başarısı gosterdi. Başarıda emeği gecen sporcularımızı ve teknik ekiplerimizi tekrar kutluyorum."
İstanbul'da kamp yapan A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın 12-16 Ocak 2021 tarihlerinde Kuzey Makedonya'da duzenlenecek 2021 CEV Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde mucadele edeceğine değinen Ustundağ, "Umit ediyorum ki 'Filenin Efeleri' olarak istediğimiz sonucu alacak ve 2021 yılında duzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı elde edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Mehmet Akif Ustundağ, 2021 yılının tum dunyaya sağlık, barış ve huzur getirmesini temenni ederek, "Uluslararası arenada tum kulup temsilcilerimiz ve milli takımlarımızın başarılarına yenilerini ekleyerek cıtayı daha da yukseğe cıkaracaklarından hic kuşkumuz yok. Başarılarla ve sağlıkla dolu bir yıl olmasını diliyorum." şeklinde goruş belirtti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Halil İbrahim Avşar