Turkiye Cumhuriyeti'nin "Mavi Vatan" olarak adlandırılan deniz yetki alanlarının teminatı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli, yeni yıla gorevleri başında nobet tutarak giriyor.
Muğla'nın Bodrum ilcesi acıklarındaki TCG Koyceğiz Karakol Botu'nda gorev yapan kahraman bahriyeliler, yeni yılı vatan savunmasında karşılıyor.

Turk donanmasının en onemli unsurları arasında yer alan karakol botunda yeni yılı karşılayacak bahriyelilere Anadolu Ajansı (AA) ekibi eşlik etti.
Gemi komutanıyla botta gorev yapan askerler, ailelerine yeni yıl mesajı gonderdi.
Komutan, botta gorevli askerlere hitaben yaptığı konuşmada, bu yılbaşını Turkiye'nin Mavi Vatan'daki hak ve menfaatlerini savunmak icin verilen gorev doğrultusunda yakınları ve sevdiklerinden ayrı, uzakta gecirdiklerini soyledi.
TCG Koyceğiz ailesi olarak tum personele mutlu ve sağlıklı bir yıl dileyen bot komutanı, "Ailelerinizle yapacağınız goruşmelerde benim de selamımı gondermenizi rica ediyorum. Sevdiklerinizle beraber, sağlık ve huzur icinde daha nice mutlu yıllar temenni ediyorum." dedi.
Bot komutanı, AA muhabirine yaptığı acıklamada, araştırma gemilerinin Doğu Akdeniz'de munhasır ekonomik bolgede calışmalarının başlamasıyla denizlerdeki hak ve menfaatlerin korunması amacıyla Turk donanmasının harekat faaliyetlerinin arttığını soyledi.
"Bizler var oldukca denizlerimiz yeni yılda da guvende olacaktır"
Bu donemde TCG Koyceğiz'in de yoğun gorev ve seyir periyodunda bulunduğuna işaret eden karakol komutanı, şoyle konuştu:
"Halihazırda icra etmekte olduğumuz denizde durumsal farkındalık gorevini 24 Aralık 2020 tarihinden itibaren devraldık ve gorevimizin başındayız. Her insan yeni yıla sevdikleriyle birlikte girmek ister tabii ki ancak bizler vatan, millet ve bayrak sevgisiyle her zaman olduğu gibi gorevimizin başında olmaktan gurur duyuyoruz. Bu şerefli gorevi icra ederken yaşadığımız duyguların kelimelerle anlatılması oldukca zordur. Bizler var oldukca denizlerimiz yeni yılda da guvende olacaktır."
Ailesine yeni yıl mesajı gonderen komutan, "Ulkemizin denizlerdeki hak ve menfaatleri ve Turk milletinin guvenliği icin her zaman olduğu gibi gorevimizin başında olmaya devam edeceğiz. Yanınızda olamasam da kalbim sizinle. Birlikte gecireceğimiz daha nice mutlu yıllarımız olmasını diliyor, sizi cok seviyorum." ifadelerini kullandı.
TCG Koyceğiz'de gorevli sozleşmeli motorcu onbaşı da şanlı Turk ordusunun mensubu olarak gemide calışmanın cok guzel bir duygu olduğuna dikkati cekerek, "En zorlu şartlarda bile omuz omuza calıştığım silah arkadaşlarımla bu şanlı gorevi ustlenmekten onur duyuyorum." dedi.
Botta gorevli sozleşmeli er de 2020'nin gerek salgın hastalık gerekse yaşanan diğer olumsuzluklar nedeniyle Turk halkı icin oldukca zor ve yorucu gectiğini belirterek, "Yeni gelen yılın aileme ve tum Turkiye'ye sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ali Ballı