İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın babası Stanley Johnson, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasını ifade eden Brexit geciş surecinin bu gece tamamlanması oncesinde Fransız pasaportu icin başvuru yaptığını doğruladı.
Fransız RTL radyosuna konuşan Stanley Johnson, anneannesi ve dedesinin Fransız olduğunu, annesinin de Fransa'da doğduğunu belirterek "Sorun Fransız olmak değil. Doğru anlıyorsam ben Fransızım… Benim icin sorun, zaten olduğum şeyi elde etmek ve bundan buyuk mutluluk duyuyorum" dedi.

Boris Johnson 2016'daki Brexit referandumunda İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması icin yurutulen kampanyanın başını cekerken, Stanley Johnson AB'de kalma yonunde kampanya yapmıştı.
80 yaşındaki Johnson, 40 yıl once İngiltere'yi temsilen Avrupa Parlamentosu'nda milletvekili olmuş, daha sonra Avrupa Komisyonu'nda calışmıştı.
[h=3]İngiltere'nin Brexit geciş sureci sona eriyor[/h]İngiltere'nin Brexit geciş sureci bu gece yerel saatle 23.00'te sona ermiş olacak.
Boris Johnson, uzun muzakere surecinin ardından, Brexit sonrası AB ile ticari ilişkilerini duzenleyen anlaşmaya 24 Aralık'ta varmış, Carşamba gunu Parlamento'da yapılan oylamada da bu anlaşma kabul edilmişti.
Boylece 1973'te o zamanki adıyla Avrupa Ekonomik Topluluğu'na katılan İngiltere, AB'ye uye 27 ulke vatandaşlarının serbest dolaşım hakkına ve bundan kaynaklı calışma hakkına tabi olmayacak.
AFP ajansının haberine gore, Stanley Johnson, radyo mulakatında, "Ben daima Avrupalı olacağım" diye konuştu.
"İngilizlere 'Avrupalı değilsiniz' diyemezsiniz. Avrupa, ortak pazardan, Avrupa Birliği'nden daha ote bir şey."
Johnson, AB pasaportuna sahip olmanın onemine de dikkat cekerek, "AB ile boyle bir bağlantıya sahip olmak da onemli" dedi.
Baba Johnson'ın Fransız pasaportu alma duşuncesini, kızı Rachel da Mart'ta yayımladığı kitapta duyurmuştu.
Buyukannesinin Versailles'da doğduğunu hatırlatan Rachel Johnson, babasının Fransız vatandaşı olması durumunda kendisinin de vatandaş olmak istediğini ifade etmişti.