Sakarya Valisi Cetin Oktay Kaldırım, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yonetim Kurulu Başkanı Akgun Altuğ yeni yıl mesajı yayımladı. Vali Kaldırım, mesajında, tum dunyayı etkisi altına alan pandemiye rağmen şehrin buyumesi, markalaşması, dunya kenti olması icin başlattıkları calışmaların yeni yılda da artarak devam edeceğini belirtti.
Amaclarının 2021 yılında her yonuyle gelişmiş, akıllı kent konseptiyle daha yaşanabilir, daha rekabetci bir Sakarya inşa etmek olduğunu anlatan Vali Kaldırım, "Amacımız, kultur, sanat, tarih, doğa, kış, spor, gastronomi ve inanc turizminde onemli bir destinasyon olmak: Ar-Ge, inovasyon, tasarım, sağlık, bilişim, biyoteknoloji gibi yeni nesil alanlarda onemli bir merkez haline gelmek, tarım sanayi ve lojistik alt yapısıyla uretimde uluslararası olcekte hedeflenen yerlere ulaşmak olacaktır." ifadesini kullandı.
Vali Kaldırım, 2021'in tum dunya icin sağlıklı ve huzurlu bir yıl olmasını temenni ettiklerini sozlerine ekledi.
Tever: "Dev gibi eserlere imza attık"
AK Parti İl Başkanı Tever, koronavirus başta olmak uzere birbirinden onemli ve etkisi devam eden gelişmelerin yaşandığı zor bir yılı geride bıraktıklarını ifade etti.
Turkiye olarak 2020 yılı icerisinde bir yandan koronavirus ile mucadeleyi kararlı şekilde yuruturken, bir yandan da yatırımları, uretimi ve ticareti de arttırmaya devam ettiklerini anlatan Tever, şunları kaydetti:
"Dunyanın pek cok ulkesinde ekonomiler durma noktasına gelmişken, Turkiye'mizde her gun yeni bir tesisi, yeni bir eseri ulkemize kazandırdık. Buyuk ve guclu Turkiye davamızla dev gibi eserlere imza attık, enerji alanında yaptığımız yatırımların neticelerini mujdelerle karşıladık, mazlum coğrafyaların dertlerine deva olduk. Refah, adalet ve barış icin tum dunyanın yardımına koştuk. Ulkemizden yardım bekleyen hicbir mazlumu geri cevirmedik. Ayasofya'yı ibadete actık. Hem bolgemizde, hem sınırlarımızı aşan coğrafyalarda adalet icin mucadelemizi surdurduk. Gerek iki devlet tek millet olarak gorduğumuz can Azerbaycan'ın istiklal mucadelesine gerekse de salgın surecinde tıbbi yardım bekleyen tum ulkelere de aynı şekilde yardım elimizi uzattık. İnanıyoruz ki Turkiye dik duruşuyla, gonul coğrafyasıyla ve aziz milletiyle ay yıldızlı bayrağını her alanda en yukseklere cıkaracaktır."
Altuğ: "2021 uyelerle iletişimin guclendiği bir yıl olacak"
SATSO Yonetim Kurulu Başkanı Akgun Altuğ ise mesajında, 2021'in kurumun uyeleriyle iletişiminin daha da guclendiği bir yıl olacağını belirtti.
Altuğ, 2020'nin tum dunya icin yeni zorlukların tecrube edildiği bir yıl olduğuna değinerek, dunya geleceğinin bu zor tecrubelerden cıkarılan derslerle şekilleneceğini vurguladı.
Pandeminin sağlık, ekonomi, sosyal, eğitim, uretim, tarım ve daha bircok konuda ulkelerin altyapılarını ve halkın da sabrını test ettiğini anlatan Altuğ, şu ifadeleri kullandı:
"SATSO, bugune kadar olduğu gibi bundan sonra da ufkun otesini gorerek yeni projeler uretmeye devam edecektir. Bizler, bundan once olduğu gibi bundan sonra da Sakarya'nın kalkınma yolculuğuna destek vereceğiz. 2021 yılını 'uyelerimizle iletişim yılı' olarak belirledik. Gecirdiğimiz bu zorlu 2020 yılında uyelerimizin sesi olduk. 2021 yılında da iletişimi en ust seviyede tutarak SATSO uyelerinin refahı icin calışmaya devam edeceğiz."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Omer Faruk Şimşek