KIRIKKALE'de, maskesini cene altına indiren kişi, cezai işlem uygulanırken kacmaya calıştı. Ekiplerin kovalaması sonucu yakalanan bu kişiye 900 TL para cezası uygulandı.
Kırıkkale'de, koronavirus tedbirleri kapsamında uygulanacak kısıtlama oncesi cadde ve sokaklarda yoğunluk yaşandı. İl Salgın Denetim Merkezi ekipleri de denetim yaparak, ozellikle market, fırın ve pastanelerin onunde yoğunluk oluşturan vatandaşları maske, mesafe konusunda uyardı. Zabıta ekipleri de aynı şekilde alışveriş yoğunluğu yaşanan bolgelerde anons yaparak halkı uyardı.

CEZA YEMEMEK İCİN KACMAYA CALIŞTIArlarında polis ve jandarmanın da bulunduğu İl Salgın Denetim Merkezi ekipleri, Cumhuriyet Caddesi'ndeki denetim sırasında elinde telefonuyla ilgilenen vatandaşın maskesini cene altına indirdiğini fark etti. Ekipler, maskeyi uygun takmadığı gerekcesiyle ceza işlemi uygulanacağını belirtti. İsmi oğrenilemeyen vatandaş, bir anda kacmaya başladı. Ekipler de kacan kişinin peşinden koşarak, yakalamaya calıştı. Kısa suren kovalamaca sonunda yakalanan vatandaşa, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 900 TL idari para cezası uygulandı.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Burak CAN