Konya Emniyet Mudurluğunce Narkotik Suclarla Mucadele Şube Mudurluğune kazandırılan Narkotik Eğitim Tırı, duzenlenen torenle faaliyete başladı.
İcişleri Bakanlığınca harılanan, "En iyi narkotik polisi annedir" projesi kapsamında İl Emniyet Mudurluğu bunyesine kazandırılarak acılışı gercekleştirilen Narkotik Eğitim Tırı, kent merkezi ve ilcelere gonderilerek vatandaşları narkotik suclar ve uyuşturucu madde ile mucadele konusunda bilgilendirecek.
İl Emniyet Mudurdu Mustafa Aydın, Cevik Kuvvet Şube Mudurluğu bahcesinde gercekleştirilen acılış toreninde, uzun zamandır planladıkları Narkotik Eğitim Tırını faaliyete gecirebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını soyledi.
Narkotik Eğitim Tırı sayesinde uyuşturucuyla mucadeleyi daha iyi noktalara taşımayı hedeflediklerini ifade eden Aydın, "Eğitim tırı sayesinde vatandaşlarımıza yerinde ve daha iyi bilgilendirme yapacağız. Narko-teror olarak nitelendirdiğimiz uyuşturucu madde ile madde bağımlılığın nitelikleri ve etkinliklerinin anlatılacağı eğitim tırımız, bugun itibariyle faaliyete gececek." diye konuştu.
Aydın, Narkotik Eğitim Tırının il merkezi ve ilcelerde faaliyet gostereceğini belirtti.
Konya'da uyuşturucuyla mucadele kapsamında 2019 yılında ele gecirilen 520 kilogram uyuşturucu maddenin bu yıl uzerine cıkıldığını kaydeden Aydın, 2020 yılında yaklaşık 950 kilogram uyuşturucu madde ele gecirildiğini dile getirdi.
Konuşmanın ardından Narkotik Eğitim Tırı, İl Emniyet Muduru Aydın ile eşi Gokşen Aydın ve anne olan polisler tarafından kurdele kesilerek acılışı yapıldı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Savaş Guler