Bayburt Devlet Hastanesinde gorevli sağlık calışanını darbettiği gerekcesiyle 2 kişi gozaltına alındı.
Hastanede sosyal hizmet uzmanı olarak gorev yapan Recep Işık, gorevlilerle tartışan 2 kişiyi yatıştırması icin başhekimliğe cağrıldı.

Daha sonra iddiaya gore, hasta yakınları S.K. ve A.K, kendilerine yardımcı olacağını belirten Işık'a bağırarak hakaret etti. Bu kişiler tarafından darbedilen Işık, diğer sağlık calışanlarının mudahalesiyle kurtarıldı.
Işık'a, başı ve vucudunun farklı yerlerine aldığı darbeler nedeniyle darp raporu verildi.
S.K. ve A.K. ise polis ekiplerince gozaltına alındı.
Hastane onunde gazetecilere acıklama yapan Işık'a, hastane yonetimi ve sağlık calışanları destek verdi.
Işık, başhekimlik sekreteri tarafından cağrıldığını ve gittiğinde oradaki gorevlilerle 2 kişinin tartıştığını, personele hasta kontenjanı konusunda baskı yapıldığını gorduğunu soyledi.
Soz konusu kişilere yardımcı olacağını soylediğini belirten Işık, "Kim olduğumu sordular. Personel kartımı gosterdim. Yardım edeceğimi soyledim. Sonrasında herhangi bir konuşma olmadı. Bana saldırdılar. Ben de kendimi korumak icin karşılık verdim. İki kişilerdi. Haklarında şikayette bulundum. Gerekenin yapılmasını istiyorum. Aynı zamanda dava acacağım. Bununda takipcisi olacağım." dedi.
Sağlık Sen Bayburt Şubesi Kadın Kolları Başkanı Şule Varol da Işık'a şiddet olayının takipcisi olacaklarını dile getirdi.
"Halkımızı, şiddete uğrayan sağlık calışanlarının yanında olma ve şiddet uygulayanları toplumdan tecrit etme noktasında duyarlılığa cağırıyoruz." diyen Varol, "Bu vesileyle Bayburt Devlet Hastanesinde, hasta hakları calışanı olan sosyal calışmacı arkadaşımız Recep Işık'ın hastaya yardımcı olamaya calışırken sebepsiz yere hasta yakınları tarafından darp edildiği menfur saldırıyı, uyelerimiz ve tum sağlık calışanları adına kınıyoruz ve hukuki surecin sonuna kadar takipcisi olacağız." şeklinde konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Beşir Kelleci