Kahramanmaraş'ın Goksun ilcesinde internet erişimi olmayan kırsal bolgelerde yaşayan oğrenciler icin Eğitim Bilişim Ağı (EBA) destek noktaları oluşturuldu.
Goksun Belediye Başkanı Huseyin Coşkun Aydın ve İlce Milli Eğitim Muduru Şeref Akpınar, internet erişimi olmayan bolgelerde kurulan (EBA) destek noktalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Kırsal bolgede yaşayan oğrencilerin yapılan calışmalarla fırsat eşitliği yakaladığını belirten Coşkun, pandemi surecinde eğitimin aksamaması icin butun imkanları seferber ettiklerini soyledi.
İnternet sorunu yaşayan butun oğrencilere ulaşmaya calıştıklarını dile getiren Aydın, şunları kaydetti:
"Kovid-19 surecinde oğrencilerimizin eğitimlerinden geri kalmaması icin EBA destek noktaları ile katkı sağlamaya calışıyoruz. Oğrencilerimizin eğitimini kesintisiz hale getirebilmek icin İlce Milli Eğitim Mudurluğumuz ile koordinasyon icerisinde daha once EBA Destek Noktası oluşturmuştuk. Şimdi de evinde interneti, bilgisayarı olmayan oğrenciler icin mobil araclar vasıtası ile bulundukları mahallede EBA erişimini sağlamaya calışıyoruz. Ders saatlerine gore yapılan planlamalarla kesintisiz eğitimi sağlamaya gayret edeceğiz."
İlce Milli Eğitim Muduru Şeref Akpınar da bu surecte Goksun Belediyesinden onemli destek aldıklarını soyledi.
Kırsalda internet erişim sorunu yaşayan oğrencilerin derslerinde geri kalmaması icin mucadele ettiklerini belirten Akpınar, "Şu anda uzaktan eğitim surecinden dolayı oğrencilerimize imkanlarımızı sunmaya calışıyoruz. Oncelikle interneti olan okullarımızda EBA destek noktaları oluşturduk. Bunla beraber, Milli Eğitim Bakanlığımız belli bir plan doğrultusunda tablet dağıtıyor. Aynı zamanda bizler alternatifi ceşitlendirmeye calışıyoruz. Hic interneti olmayan yerlere, koylerimize de belediyemizle beraber iş birliği cercevesinde mobil EBA aracları oluşturduk ve bu mobil EBA aracları ile EBA'yı oğrencilerimizin ayağına goturduk." diye konuştu.
Muhtar Yaşar Aşkın da mobil EBA destek noktasının oluşturulmasıyla oğrencilerin canlı derslere katılabilmelerine imkan sağlayan Aydın ve Akpınar'a teşekkur etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ali Ozturk