Not: Eğer sitenizde herhangi bir yazar kutusu yok ise, wordpress yazar kutusu eklentileri arasından bir tanesini kullanabilirsiniz.
En cok kullanılan yontemler ise 2 tane. İlki gravatar, ikincisi ise WP User Avatar eklentisi. Keza ben de bu yazımda hem gravatar uzerinden wordpress yazar resmi nasıl eklenir, hem de eklenti ile wordpress admin resmi nasıl eklenir, adı adım anlattım.
1- Gravatar Uzerinden WordPress Avatar Resmi Eklemek
Gravatar automattic firmasının, yani wordpress’in yaratıcısı olan firmanın bir uzantısı olan, wordpress.com ve wordpress.org ile entegreli calışan avatar – profil resmi uygulaması.
Mesela bu yazının sonunda yorumlarda veya yazar kutumda gorduğunuz yazar resmini ben onceden gravatar uzerinden eklemiştim, şimdi ise WP User Avatar eklentisi uzerinden yukledim.
#Gravatar wordpress admin resmi eklemenin şoyle bir avantajı var;
Gravatar ile wordpress kullanıcı resmi eklediğinizde, eklediğiniz kullanıcı resmi sadece sizin sitenize ozel olmuyor.
Yani profil resminiz sadece yazılarınızın sonunda yazar kutusunda ya da sitenizde yaptığınız yorumlarda yer almıyor, aynı zamanda herhangi bir başka wordpress sitesine de yorum yaptığınızda da cıkıyor.
Bunu da sistem gravatar uygulaması wordpress.com ve wordpress.org alt yapısı ile entegreli calıştığı icin siz wordpress.org alt yapısı ile calışan başka bir siteye isminiz ve mail adresinizle yorum yaptığınızda sistem tarafından otomatik algılanıyor ve avatar resminiz başka bir sitede de yer almış oluyor.
Yani gravatar’a eklediğiniz profil resminiz aslında internet profil resminiz oluyor da diyebilir. Cunku bugun internette yer alan bir cok site wordpress.org alt yapısı kullanıyor.
Siz de wordpress yazıların sonuna yazar resmi eklemek icin ilk yontem olarak gravatarı tercih edebilirsiniz. Keza hemen altta da gvatar uzerinden wordpress yazar resmi gosterme işlemini anlattım;
Onemli:Eğer wordpress admin resmi eklemek icin alttaki 2. yontemi kullanacaksanız bile, başka sitelerde yorum yaptığınızda profil resminizin cıkması icin mutlaka bir gravatar profili oluşturun derim.
Peki gravatar uzerinden wordpress kullanıcı resmi nasıl eklenir? Hemen anlatıyorum;
1-Once tabii ki gravatar’a uye olmamız gerekmekte. Bunun icin gravatar adresine gidiyoruz ve sağ kısımda bulunan Create Your Own Gravatar butonuna tıklıyoruz.
2-Ardından karşımıza uyelik bilgileri oluşturacağımız bir ekran gelecektir. Burada dikkat etmeniz gereken onemli bir nokta var !
Uyelik bilgilerini oluştururken, Your Mail Addess kısmına wordpress sitenizin kurulu olduğu ve admin profil sayfanızda da belirttiğiniz mail adresini vermeniz gerekiyor.
Yani;
Admin Paneli >> Ayarlar >> Genel >> E-Posta adresi kısmında yazan mail ne ise ( ki admin profil mail adresi de aynıdır. Değilse onun da aynı olmasına dikkat edin. (Onu da Admin girişi yaptıktan sonra >> Kullanıcılar >> Profiliniz >> E-Posta kısmından gorebilirsiniz)) onu yazın.
Ancak bu şekilde gravatar uygulaması ile siteniz eşleşir ve gravatar’a eklediğiniz resim yazar resminiz olarak sitenizde gorunur olur.
Mail adresini girin, herhangi bir şifre belirleyin. ve Continue butonuna tıklayın.
3-Ardından verdiğiniz maile wordpress.com tarafından uyeliğimizi onaylamanız adına icinde bir link bulunan mail gonderilecek. O maili acın ve icerisindeki linke tıklayarak mail adresinizi onaylayın.
4-Ardından tekrar gravatar adresine gidin ve ust sağda bulunan sign in butonuna tıklayarak biraz once belirlediğiniz uyelik bilgileri ile giriş yapın.
5-Karşınıza cıkan ekranın ust kısmında bulunan My Gravatars kısmına tıklayıp, bu sayfada bulunan Add a New Image linkine tıklayın. ( Alttaki resim ilk defa uye olanlar icin yanıltıcı olabilir ancak sizde de add a new image kısmı bu sayfada bulunacaktır. )
6-Upload image kısmından ise Upload New butonuna tıklayark bir sonraki adıma gecin.
7-Dosya Sec butonuna tıklayın ve wordpress yazar resmi gostermek istediğiniz resminizi bilgisayarınızdan secin ve Sonraki butonuna tıklayın.
8-Ve ardından karşınıza eklediğiniz avatar resmini kırpma ekranı gelecektir. Bu ekrandan fotoğrafınızın koşelerinden mouse ile tutarak, tut surukle yontemi ile resminiz tam olarak nasıl gorunsun istiyorsanız, o şekilde ayarlayın ve en altta bulunan Crop Image butonuna tıklayın.
9-Ardından karşınıza bir secim ekranı gelecektir. Burada size aslında yuklediğiniz resmin iceriğinin ne olduğu soruluyor.
- G = Her turlu okuyucu kitlesine uygun ve tum sitelerde gosterilmeye uygun
- PG = Bu fotorğaf kaba mimikler, proveke edici şekilde giyim tarzları, argo kelimeler ya da hafif şiddet iceriyor.
- R= Bu fotoğraf kufur,yoğun şiddet, cıplaklık ya da uyuşturucu kullanımı iceriyor
- X= Bu fotoğraf aşırı derecede cinsel resim veya rahatsız edici derecede şiddet iceriyor.
10-Ardından ise karşınıza (eğer cift mail adresiniz varsa ) bu resmi hangi mail adresi icin kullanmak istediğinizi soran bir ekran gelecektir. Bu ekrandan mail adresi tercihi yapabilirsiniz.
( Eğer gravatar profilinizde tek bir mail adresi kayıtlı ise, sizin karşınıza muhtemelen bu adum gelmeyecek, direkt olarak eklediğiniz resmi uye olurken verdiğiniz mail adresi icin varsayılan olarak ayarlayacaktır.)
11-Ve işlem tamamdır! Tabii bir de, ust kısımdan My Profile sekmesine gidip, Name and Details kısmından İsim, Soyisim – Tam İsim ve Gorunen İsim gibi kısımları doldurmayı ve ayrıca Websites sekmesinde de sitenizi eklemeyi unutmayın !