CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, "İnanıyorum ki 2021 yılı, umutlarımızın yeniden yeşereceği, alcak gonulluluğun, hoşgorunun, birlikteliğin yılı olacaktır." ifadesini kullandı.
Kılıcdaroğlu, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında, insanlığın zor bir yılı geride bıraktığını belirtti. Yılın ilk gunlerinden itibaren etkisini gosteren ve dunya uzerinde yaklaşık 2 milyon kişinin yaşamına mal olan Kovid-19 pandemisinin 2021'de son bulmasını temenni eden Kılıcdaroğlu, başta sağlık emekcileri olmak uzere bu surecte canla başla calışan herkese teşekkur etti.
Kemal Kılıcdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:
"İnanıyorum ki 2021 yılı, umutlarımızın yeniden yeşereceği, alcak gonulluluğun, hoşgorunun, birlikteliğin yılı olacaktır. Sadece kendisi icin değil, herkes icin adalet isteyenlerin, zulme karşı direnenlerin, demokrasiyi savunanların, işcilerin, ev kadınlarının, apartman gorevlilerinin, esnafın, ureticinin yılı olacaktır. Dileğim, 2021 yılında, fikri, irfanı, vicdanı hur genclerimizin geleceğe umutla bakabilmesini sağlamaktır. O umudu yeşertecek olan yine bizler olacağız. 2021'de, bu millete verdiğimiz soze bir adım daha yaklaşacak, cumhuriyetimizi demokrasiyle taclandıracağımız gune doğru, bir adım daha atmış olacağız. Bu nedenle bize, demokrasiyi savunanlara umutsuzluk yakışmaz. 2021 yılı mesajımı, Metin Demirtaş'a ait şiirle noktalamak istiyorum: 'Cunku umutsuzluk yasak/Yılgın turkuler soylemek de./Cunku yuruyor umudun ordusu/Umutsuzluğu umutla yenerek.' Milletimize soz veriyorum, 2021'de umutsuzluğu da yeneceğiz. Bu duygu ve duşuncelerle, Kovid-19 salgın hastalığı nedeniyle yaşamını kaybedenlere Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı, tedavi gorenlere de acil şifalar diliyorum. 2021'in, başta ulkemiz olmak uzere, tum dunyaya sağlık ve huzur getirmesini diliyorum. Tum milletimizin yeni yılını ictenlikle kutluyorum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Barış Gundoğan